התוספת שתופסת

מתכון לפטריות צלויות בבלסמי וטימין - קלאס באפץ מאמץ

חושבים שפטריות טובות רק כתוספת לפיצה או סלט? כנראה שלא ניסיתם את המתכון הזה. הוא בשרני (ופרווה), טעים ומוכן תוך 30 דקות - הליווי האידיאלי לכל מנה עיקרית, מסטייק ועד פסטה. והשוס: דיאטטי ועוזר לנו לא לנשנש דברים שנתחרט עליהם אחר כך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קלאס באפס מאמץ: פטריות צלויות בבלסמי וטימין (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פטריות שמפיניון שלמות
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף עלי טימין טריים + עוד מעט, להגשה
  • 1 כפית מלח גס + עוד מעט, להגשה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית עמילן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את הפטריות בתבנית.

2. טורפים בקערה בינונית את שמן הזית, החרדל, החומץ, אבקת השום, הטימין, המלח והפלפל - עד לאיחוד.

3. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים עד לאיחוד. מפזרים את הפטריות בשכבה אחידה וצולים עד להזהבה והתרככות, 15-18 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומכוונים את התנור לחום גבוה.

5. בקערה קטנה מקציפים את העמילן ו-1 כף מים. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים לאיחוד.

6. צולים עד שהרוטב מסמיך והפטריות חרוכות מעט, 2-3 דקות.

7. מפזרים מעל את המלח הגס. אם רוצים, מקשטים בעוד עלי טימין טריים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר