מדריך וידאו

מתכון לעוף שלם ממולא באורז וצנוברים של וול דאן

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת גלילת עוף שלם שרוקן מעצמות של וול דאן עם מילוי של אורז וצנוברים, מתובלים היטב, והכל עטוף במרינדה מושלמת ועסיסית. מנה חגיגית, יפה ומלאה בטעמים לשבת ולחג (מתכונים לשבת, אוכל)

עוף שלם ממולא באורז וצנוברים (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • עוף שלם מפולט מעצמות של רשת קצביות 'וול דאן'
  • צרור שמיר, קצוץ
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 4-5 כפות שמן זית
למילוי:
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז בסמטי איכותי
  • 4 כוסות מים רותחים מאוד
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 גזר, מקולף ומגורד
  • צרור שמיר, קצוץ דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 70 גרם צנוברים

אופן ההכנה:

כשרציתי להכין מנת עוף מיוחדת לשבת ולפורים שמתקרב, הקצב של 'וול דאן' המליץ לי מיד על מעדן המלכים הבא: גלילה של עוף שלם מרוקן מעצמות במילוי אורז וצנוברים. מנה חגיגית, אלגנטית, מרשימה ומלאה בטעמים.

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני ורטבי הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג, עוף או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל, וול דאן)

מתחילים בהכנת המילוי:
1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מתבלים בכמון, כורכום, פלפל שחור ומלח, מוסיפים את הצנוברים ומחצית מכמות השמיר ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את האורז, מטגנים ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהאורז נטמע היטב. יוצקים מעל את המים כשהם רותחים מאוד, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את האורז סגור במשך 5 דקות, למנוחה.

הכנת המרינדה:
3. בקערה בינונית, מערבבים היטב את השמיר עם מלח, סילאן, כמון, כורכום, פלפל שחור ושמן זית.

מילוי העוף:
4. על קרש חיתוך, מסדרים חוטי פשתן שמתאימים לאפייה - 4 לרוחב ו-4 לאורך, שתי וערב (היעזרו בסרטון המצורף). מניחים על החוטים את העוף כשהצד של העור כלפי מטה.

5. מניחים במרכז העוף בנדיבות ממילוי האורז והצנוברים, סוגרים את קצוות העוף מעל וקושרים עם החוטים כדי שהעוף לא ייפתח באפייה.

6. יוצקים לשקית קוקי בגודל XL מחצית מכמות המרינדה, מניחים מעל את גלילת העוף הממולא ויוצקים מעל את שאר המרינדה.

7. קושרים היטב את השקית, מניחים על רשת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי. לאחר האפייה, מוציאים את גלילת העוף למגש ומגישים לצד האורז שנותר.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר