ניצול שאריות

מתכון לסלט פנצנלה מושלם עם עגבניות בשלות וחלה משבת

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

סלט פנצנלה (צילום: Lisa Holmen Photography)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 כפות שמן זית
  • 8 במיה, פרוסות לחתיכות של 2 ס"מ
  • 1 שן שום, פרוסה דק
  • קורט מלח
  • 1/2 לימון
  • 250 גרם חלה משבת או לחם מאתמול (רצוי ג'בטה או לחם מחמצת), קרועה גס
  • 600 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום טריים, שטופים היטב
  • 50 גרם זיתי קלמטה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהקליפה מתנפחת ומשחירה קלות. מוציאים לקרש חיתוך, מצננים וחותכים אותם לרצועות ארוכות ודקות.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים כף שמן זית. מוסיפים את פרוסות השום, קורט מלח ואת הבמיה ומטגנים עד שהיא זהובה ומעט פריכה. מכבים את האש, ממתינים שהבמיה תצטנן קצת ואז סוחטים מעל לימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. בקערה גדולה, מניחים את העגבניות עם 1/2 כפית סוכר ונותנים להן להגיר מיצים במשך 20 דקות.

4. מוסיפים לעגבניות את הבצל, הפלפלים הקלויים, הבמיה המטוגנת ואת קרעי הלחם. מזלפים מעל חומץ ו-4 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מפזרים מעל עלי בזיליקום וזיתים, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר