מה אוכלים היום?

מתכון לפהיטס - עוף מוקפץ עם ירקות ב-15 דקות עבודה

ארוחה צבעונית וטעימה מהמטבח המקסיקני שמתקתקים במהירות, גם כשמדובר בכמויות גדולות: מתכון לפהיטס - רצועות חזה עוף מוקפץ עם ירקות שהכי טעים להגיש עם טורטיות, גווקאמולי וסלסת עגבניות פיקנטית (מתכונים, אוכל)

פהיטס - עוף מוקפץ עם ירקות (צילום: Corina Blum on Shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות ארוכות
  • 1 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
  • 2 פלפלים (אדומים / צהובים / ירוקים), חתוכים לרצועות ארוכות
  • 2-3 כפות שמן זית

למרינדה להשריית העוף:

  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון או פפריקה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות ועד שעתיים.

2. מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים אותן במשך 1-2 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים את העוף לצלחת.

3. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל ורצועות הפלפלים ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד לריכוך.

4. מחזירים את העוף למחבת, מקפיצים יחד במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.

מגישים מיד, לצד טורטיות חמות, גוואקמולי, סלסת עגבניות ופלחי ליים או לימון לסחיטה מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר