מה אוכלים בתשעת הימים?

מתכון לסלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

לא להיבהל מהשם המפוצץ! מדובר באחת המנות הקלילות והטעימות שתכינו השבוע - מהמטבח של אלימלך לוין. פילה סלמון על העצם שנצרב קלות ברוטב חמצמץ נפלא ועובר לתנור לאפייה קצרה (מתכונים, אוכל)

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 פילה סלמון על העצם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, מקולף
  • 1 כף רוטב סילאן
  • חופן בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לוויניגרט הדרים:

  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מיץ מחצי תפוז
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. יוצקים מעל 1/2 כוס מיץ תפוזים וכף סילאן, מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל שחור וג'ינג'ר ועל הכל מניחים את הדגים. צורבים אותם קלות ומוציאים אותם למגש אפייה.

2. יוצקים על הדגים את הרוטב שהצטבר המחבת, מערבבים בקערה את כל רכיבי הוויניגרט ויוצקים מעל הדגים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 14 דקות. מוציאים ומגישים מיד.

לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר