מתכונים לחנוכה


בריא יותר

מתכון ללביבות תרד פריכות שלא תרגישו שהן בריאות

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו מכינה לביבות קצת אחרות מתרד (כי כמה אפשר לאכול לביבות תפוחי אדמה, בטטה או קישואים?) והרבה בצל מטוגן שמוסיף להן מתיקות מופלאה. שימו לב: בשלו אותן בקבוצות ולא ביחידות, כיון שהכנסת קציצה קרה למחבת תפגע בטמפרטורת השמן ותאט את הטיגון. ניתן להגיש עם מטבל יוגורט בצד, סלט קצוץ, או בתוך פיתה חמה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

7
| כיכר אוכל |

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

לא תמצאו דונאטס כל כך טובים בשום מקום. באחריות. יש להם טעם ומרקם מושלמים והם פשוטים להכנה יותר ממה שנדמה לכם. נכון, יצירת הבצק אולי דורשת כמה שלבים ולוקחת קצת זמן, אבל יש דברים ששווים המתנה וזה לגמרי אחד מהם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל חוזר למקורות ומכין סופגניות קלאסיות - מטוגנות, עסיסיות, ממולאות בריבת תות איכותית ומתוקה, מקושטות באבקת סוכר - וזהו! סופגניות כמו שהן צריכות להיות. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

8
| אוראל בראל | עריכה: חיה כהן |

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

תזדקקו לחמישה מרכיבים בסיסיים בלבד כדי להגיע לאושר העילאי שמביאות לביבות תפוחי האדמה האלו. המפתח להכנת לאטקעס טובים הוא לספוג כמה שיותר לחות מהירקות לפני טיגונם, כך שהם יהיו יבשים לגמרי כשיגעו בשמן. אפשר גם לתבל את התערובת הרגילה שלכם בבטטות, קישואים או גזר, או להוסיף גבינה ועשבי תיבול טריים לבלילה (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

החג שכולנו אוהבים לאהוב יתחיל הערב וזו העת להפעיל את כל התותחים הכבדים לערב לביבות שאף אחד לא ישכח. איך תעשו זאת? כמובן, באמצעות הסופגניות הקטנטנות הללו שממולאות ב - שימו לב - גרגירי תירס טריים טחונים שיחד עם שמנת מתוקה וסוכר יוצרים קרם אוורירי מתקתק שגורם לנו להזיל ריר רק מלחשוב עליו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

במקום להגיש את הסופגניות ואת המנה העיקרית בנפרד - אוראל בראל מחבר אותם לשלמות: סופגניה שמנמנה עם קציצת המבורגר עסיסית שהכי טעים לשדך לה ביצת עין וצ'יפס טוב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

1
| אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

סופגנסון, צ'ורוס, סופגניות ללא התפחה או בכלל סופגניית פיצה נוטפת גבינה? סגרנו לכם פינה עם 8 מתכונים מנצחים לסופגניות לכל יום מימות חנוכה. מתחילים! (מתכונים לחנוכה, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

רגע לפני סיום

סופגניות שמנת מהירות וטעימות - ללא התפחה

אם התחמקתם שמונה ימים מלהכין סופגניות בגלל ההתעסקות הארוכה עם הבצק, מלי יהודיוף עם קיצור דרך נהדר: מתכון לסופגניות שמנת מהירות וטעימות - ללא התפחה וללא קריצה של עיגולי בצק מדויקים, רק ביסים קטנים, מתוקים ואווריריים שתוכלו למלא במה שאתם רוצים (מתכונים לחנוכה, אוכל)

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן |

מה נאכל היום?

זה מטורף בדיוק כמו שזה נשמע: המבורגר בדונאט

האם חשבתם פעם להמיר את הלחמניה של ההמבורגר שלכם בדונאט? כי זה בדיוק מה שמורן פינטו עשתה בתכניתה השבועית, "מבשלות בכיכר" - וגרמה לנו לתהות איך לא חשבנו על זה קודם (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

13
| כיכר אוכל |

חנוכה

הכי טובות שאכלתם אי פעם: לביבות יוגורט מהירות

עד כה נהגתי להכין לביבות עם גבינה. הפעם ערכתי כמה שינויים במתכון המקורי שלי: המרתי את הגבינה ביוגורט, שיחקתי במרכיבים וקיבלתי לביבות פשוט נפלאות - תפוחות וטעימות בצורה יוצאת דופן. שימו לב! הקפידו להשתמש ביוגורט סמיך, לקבלת תוצאה טובה יותר (מתכונים, אוכל)

4
| חיה דר |

רולדין, מאחוריכם

כך תכינו בעצמכם את הסופגניה המושלמת

עגולה, שמנמנה, תפוחה, אוורירית, רכה, זהובה, מתוקה וטעימה בדיוק במידה הנכונה ועם שלל תוספות מוגזמות: אוראל בראל ילמד אתכם להכין את הסופגניה המושלמת עם מדריך מצולם שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

9
| אוראל בראל | עריכה: חיה כהן |

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

במקום להגיש סופגניות בנפרד ופיצות בנפרד, תחסכו מקום על השולחן ותפילו לכולם את הלסת עם סופגניות פיצה משגעות. תומר אומנסקי עם מתכון לסופגניות פיצה ומדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן |

כל אחד יכול להכין

סופגנסון: סופגניית קרואסון במילוי שוקולד

כך תכינו בעצמכם את הדבר הכי חם ברשת עכשיו: מתכון לסופגניית קרואסון ממולאת בשוקולד ומצופה בסוכר - שמנמנה, עסיסית וטעימה טעימה שלא תצליחו להפסיק לאכול. מדריך מצולם שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

10
| אוראל בראל | עריכה: חיה כהן |

מארחים בחנוכה

הקינוח הכי קל ויפה שיש: קייק פופס שוקולד

לא רצינו להצהיר על זה בכותרת, אבל מדובר בקינוח לאולטרה עצלנים ואיכשהו הוא עומד לגנוב את ההצגה ולהתחסל ברגע. מתכון לקייק פופס שהם בעצם כדורי עוגה שמצפים בשוקולד, נועצים על מקל ומגישים (מתכונים לאירוח, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מארחים בחנוכה

מה תגישו לאורחים? טרין חציל וגבינה פרווה

מאפה חגיגי, יפהפה וטעים בגרסה טבעונית - ולא תאמינו כמה קל להכין את זה: מתכון לטרין חציל וגבינה על בסיס קשיו עם עגבניות שרי ופלפל אדום. כשהטרין מוכן, פורסים אותו באלגנטיות ומגישים עם ברוסקטות (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מתכונים לחנוכה

סופגניות מפנקות - ללא גלוטן וללא טיגון

בין אם אתם רגישים לגלוטן ובין אם לא, את הסופגניות האלה אתם חייבים להכין, למרות שהן לא נאמנות לקונספט השומני של החג, אלא אם כן חמאה נחשבת לשמן ואז אתם מסודרים. מתכון לסופגניות שוקולדיות ללא גלוטן וללא טיגון (מתכונים לחנוכה, אוכל)

4
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מתכונים לחנוכה

דונאטס מושלמים שתמיד מצליחים ומגוון ציפויים

מלי יהודיוף עם מתכון סופר פשוט עם תוצאה מרשימה וטעימה, כשאת הבצק מהחור של הדונאטס הופכים למיני סופגניות מתוקות וכך מוודאים שאף פיסה לא מתבזבזת. מגישים את הדונטאס חמות עם שלל ציפויים וזיגוגים מעל (מתכונים לחנוכה, אוכל)

3
| מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן |

מתכונים לחנוכה

פריקסה אסאדו מפורק עם טחינת סלק מעל

לחמניות פריקסה הן בעצם סוג של סופגניות והפעם הכריך הטוניסאי מקבל טוויסט בשרי ומתמלא בנדיבות באסאדו מפורק ונימוח אחרי שבילה 6 שעות בתנור, מתובל היטב עם טחינת סלק ורודה מעל וסלט ערבי מרענן בצד - ויש מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

10
| אוראל בראל | עריכה: חיה כהן |

חנוכה

אתם הולכים לאמץ אותן לכל השנה: טבעות ספינג' טעימות בטירוף

הספינג’ הוא מאכל צפון אפריקאי, העשוי מבצק שמרים, מטוגן בשמן עמוק ודומה לסופגניה, רק שונה בצורתו: מחורר במרכז או נראה ככדור מתוח. הוא מוגש באירועים חגיגיים שונים ולא רק בחנוכה, בשיטות שונות: טבול בסוכר, עם אבקת סוכר מעל, או עם דבש בצד. אני אוהבת את האופציה הראשונה (מתכונים, אוכל)

13
| חיה דר |

מתכונים לחנוכה

כך תכינו לביבות משגעות ומטבל שמנת נפלא

כל אחד צריך לדעת להכין לביבות תפוחי אדמה ראויות - והנה המתכון המושלם ללביבה חמה ולא בדיוק מתוקה לחג החנוכה. העיקרון פשוט: ככל שתסחטו יותר נוזלים מהירקות, הלביבה תהיה יותר קריספית (מתכונים לחנוכה, אוכל)

25
| אוראל בראל | עריכה: חיה כהן |

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר