איך להעביר את החופש (3)

היום נעשה עם הילדים החמודים יום פעילות. אפשר לבחור לכל יום פעילות אחרת: יום שוק, יום עיתון, יום תמונות ועוד (משפחה)

אתי פוקס | כיכר השבת |
יום משחק. (פלאש 90)

הבעיה המרכזית במציאת תעסוקה לכל המשפחה היא ההטרוגניות שלה. אחרי הכל, קשה למצוא משהו שיעניין בנים וגם בנות, ועוד בשלל גילאים שונים. אבל בכל זאת ניסינו לקבץ מספר רעיונות לפעילות כלל משפחתית, בתקוה שלפחות אחד מהם יתאים גם לכם.

יום שוק – המון בלאגן, אבל פעילות שיכולה להעסיק את הילדים למשך יום שלם. אם אין לכם אלרגיה למושג "ילדי שכנים" – אפשר לצרף גם אותם, הפעם זה יכול רק להוסיף. מה עושים? פותחים חנויות (או דוכנים אם אתם מעדיפים לקרוא לזה כך): חנות ספרים, חנות צעצועים, חנות כלי בית, מכלת – הכל תלוי במספר הילדים ובמספר החפצים שאתם מוכנים לשחרר. התשלום עבור המוצרים יעשה כמובן בשטרות שהילדים ינפיקו בעצמם, או בשטרי "מונופול" ישנים אם יש לכם כאלו בבית.

עיתון משפחתי- תעסוקה לכל הגילאים. אפשר לפתוח מדורים לפחות כמספר הילדים ואף יותר. מלבד המדורים של הספורים והשירים, העיתון יכיל, כמובן, מדור ציורים - כדי שגם הקטנים יוכלו להשתתף, מדור חידות ותשבצים – למי שפחות אוהב לכתוב, ומדור לאבא ואימא – אם גם אתם מחפשים תעסוקה.

יום תמונות – אם הייתה לכם פעם מצלמה עוד לפני העידן הדיגיטלי, או שאתם מיחידי הסגולה שטורחים גם לפתח את התמונות, ולא רק לשמור על גבי המחשב -זה היום לאסוף את כל המלאי, למיין ולסדר באלבומים. בין לבין, גם תרוויחו שעות איכות של התבוננות קבוצתית בתמונות המשפחתיות.

יום משחקי קופסא וקלפים – נכון, זה נשמע משעמם ובנאלי. אבל כשכל המשפחה יושבת ביחד ומשחקת, ואפילו אמא מצטרפת (וגם אבא אם הוא יכול), הכל נראה אחרת לגמרי.

יום חידות ופיצוחים – היות ובני המשפחה אינם כולם באותו גיל, ישנם שתי אפשרויות: 1. לחשוב על משחקים שכן יתאימו לכולם 2. להכין לכל ילד חידות שיתאימו לרמתו.

ניסינו לחשוב על רעיונות לשתי האפשרויות:

1.משחקים לכל בני המשפחה:

חפשו את המטמון - הטמינו פתקים עם רמזים שונים בכל מיני פינות בבית (כדאי שהרמזים יתאימו לפחות בחלקם גם לילדים הקטנים יותר).בכל אחת מן הפינות – החל מהפינה שבה תורו לילדים להתחיל את המשחק – יהיה רמז לפינה הבאה. הפתקים יובילו בסוף למציאת המטמון, לקול צהלת הילדים. השתדלו לא לאכזב את הילדים, והכינו להם מטמון שיצדיק את המאמץ (ועדיף שיהיה מתוק).

זהו את החפץ/ המאכל:קושרים את העיניים, שמים בידיו של הילד חפץ, ומבקשים ממנו לזהות אותו על פי חוש המישוש. את אותו עיקרון אפשר גם ליישם עם אוכל וחוש הטעם. זהו את האתר: צלמו (במצלמה הדיגיטלית כמובן) פינות שכוחות בבית, ואפילו ברחוב, או פינות מוכרות – אבל מזווית שונה, ובקשו מן הילדים לזהות את המקום.

2. חידות ברמות שונות:

ילדים קטנים: בקשו מהם להביא חפצים על פי רמזים: למשל חפץ עגול שקופץ ,חפץ שאוכלים אתו, או חפץ שמתחיל באות מסוימת.

ילדים גדולים יותר: תשבצים, חידות של ידע כללית (מהי בירת רוסיה?), ומשחקי טריויה (אפשר להשתמש גם בקלפים). מומלץ מאד: חידון משפחתי – מי נולד בתאריך י"ב בחשוון? באיזה בית חולים אימא נולדה? ועוד ועוד. אין ספק שזו תהיה הנאה לכולם.

בהצלחה, ויום נעים לכולם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר