אל תצאו פרייארים: כך תהיו צרכנים חכמים ולא תשלמו יקר

תחקיר מיוחד של מירב קריסטל ב-ynet מגלה אילו מוצרי צריכה אסור לקנות במחיר מלא, עד כמה הפרשי המחירים בין הרשתות עצומים ומהם מחירי המקסימום שיש לשלם (צרכנות)

שושי מילר | כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90, למצולמים אין קשר לכתבה)

מצמצמים הוצאות ולא יוצאים פרייארים: תחקיר מיוחד של מירב קריסטל ב-ynet מגלה אילו מוצרי צריכה אסור לקנות במחיר מלא, עד כמה הפרשי המחירים בין הרשתות עצומים (עד עשרות שקלים) ומהם מחירי המקסימום שיש לשלם עליהם.

לכולנו כצרכנים, קשה לגלות שמוצר שנהגנו לקנות במחיר מסוים, עולה ברשת אחרת או אפילו בסניף אחר, הרבה פחות. אין לתאר את תחושת הניצול הצורב, מול המחיר המופרך ששילמנו. רשתות רבות אף מגדילות לעשות ומתמחרות מלכתחילה את המוצרים במחירים גבוהים בהרבה ומוכרות אותם במבצעי הנחה מדומים.
כעת, יש בידי הצרכנים שתי ברירות: להמשיך לקנות את המוצרים במחירים מופקעים ולהתמלא ברגשות של כעס בכל פעם שהם מגיעים לקופה, או פשוט לתעל את הזעם לקנייה חכמה. אחרי הכל, אין סיבה לקנות 200 גרם קפה נמס מגורען ב-40 שקל ודאודורנט ממותג ב-33 שקל.
בשורה התחתונה, הצרכן הוא זה שקובע את המחיר, וכאשר מסה של קונים תסרב להיכנע לתעריפי המרקיעים ברשתות, המחירים ירדו.

בתחקיר הבא, קבעה קריסטל את מחירי המקסימום של מוצרי הצריכה, שבתעריפים גבוהים מהם, פשוט אל תקנו:
מוצרי מזון
מותגי קפה: לא יותר מ-31 שקל
מכורים לטסטר צ'ויס? מסתבר שרשתות המזון מודעים לכך, והמחיר של הקפה הנחשק מתגמש ביחס לאוכלוסייה. במרכולים שכונתיים תוכלו למצוא אותו במחיר של לא פחות מ-39.90 שקל עבור 200 גרם בלבד. בעוד שברשתות הגדולות יגבו מכם מחירים נמוכים הרבה יותר של 28 ,26 ואפילו 20.26 שקל.
ההמלצה: את מותגי הקפה (טסטר צ'ויס, ג'ייקובס, לנדוור) העדיפו לקנות במבצעים ובלא יותר מ-31 שקל.

ירקות קפואים עד 20 שקל
מחיר רגיל של אריזת 800 גרם גרגירי תירס קפואים של סנפרוסט עומד על 23 שקל ומעלה. אולם מה קורה לפני פסח? המחיר יורד באופן דרסטי ל-6.47 שקלים. הפער המשמעותי הזה מוכיח כי במשך כל ימות השנה, ניתן למצוא את אותו מוצר במחיר זול הרבה יותר.
ההמלצה: קונים בתקופות מבצעים או שפשוט עוברים למותג אחר, זול יותר. מחיר האמצע הוא 13-15 שקל, הסכימו לקנות את המוצר רק עד 20 שקלים ל-800 גרם.

שמן קנולה: 7 שקלים ל-1 ליטר
ממחקר השוק עולה כי מחיר המקסימום לליטר שמן קנולה הוא 7 שקלים, לא יותר. כעת, לפני פסח, המחיר אף יורדים לפחות מכך.
בצל ותפוחי אדמה - המחיר עולה? עוברים רשת
מוצר צריכה בסיסי בהחלט, שאין לשלם עליו יותר מ-3 שקלים. המחיר הממוצע לק"ג תפוחי אדמה הוא בין 2.5 ל-6 שקלים, בשל התנודות בשוק הגידול החקלאי. אולם קנייה של למעלה מ-10 שקלים, היא עושק.
ההמלצה: כשהמחיר עולה, עברו לרשת זולה יותר.
טונה בקופסת שימורים
הטונה היא מוצר שגל ההתייקרויות לא פסח עליו. כל קופסת טונה נמכרת ב-9-8 שקלים, בעוד שמחיר המקסימום שלה הוא 5 שקלים. אולם מחיר כזה כבר קשה עד בלתי אפשרי למצוא. מחיר האמצע ההגיוני הוא 7 שקלים.
ההמלצה: לקנות באריזות של רביעיות ושלישיות, להשוות בין סוג המוצר (נתחים או פתיתים) ותכולת הקופסה (אחוזי מוצר מסונן) לבין המחיר.

קוטג': זוכרים את המחאה?
החליטו שאינכם קונים קוטג' ביותר מ-5.6 שקלים. לא לשם כך נועדה המחאה. אל תשלמו יותר מ-6 שקלים עבור קופסת קוטג', רק אם מדובר במקרה חירום.
אגב, מחיר שמיניית מעדני גמדים לילדים הוא 16-15 שקלים. מחיר גבוה מכך, אינו סביר.

שלא ימרחו אתכם: מחיר מומלץ לממרחים
1 ק"ג סלט חומוס (של צבר, אחלה, סלטי שמיר או מיקי) נמכר ב-18-17 שקלים, אולם תוכלו למצוא אותו ב-14 שקלים ובמבצעים, אף ב-10 שקלים.
שוקולד 'השחר העולה' 500 גרם - לרוב נמכר ב-15 שקל, אולם סמוך לחג הפסח המחיר צולל ל-8 שקלים. מחירי המבצע יעמדו על 10-11 שקלים.
רסק עגבניות הוא מוצר הזוכה למבצעים רבים. כך, מחיר המקסימום שלו עומד בדרך כלל על פחות מ-2 שקלים ליחידה של 100 גרם.


מוצרי ניקיון וטיפוח

נוזלי הכלים מציגים גדלים שונים (900 מ"ל, ליטר, 750 מ"ל, 650 מ"ל, 1.05 ליטר וכו'), העלולים לבלבל אתכם ולגרום לכם לשלם מחיר זהה על שני גדלים שונים.
ההמלצה: חשבו את סכום המוצר, לפי 1.20 שקלים ופחות ל-100 מ"ל.

נייר טואלט: עד 30 שקל
נייר טואלט דו-שכבתי מאיכות טובה באריזה של 32 גלילים, לא צריך לעלות יותר מ-30 שקל. עם זאת, ברשתות מוכרים מותגים כמו 'לילי', גם ב-44 שקל לאריזה. כאשר במבצעים המחיר יורד ל-28 ואף ל-24 שקל. הפערים האדירים מוכיחים שללא מבצעים, בשוטף, לרשתות יש רווח יפה.
ההמלצה: אם מחיר נייר הטואלט חוצה את רף ה-30 שקלים, נסו מותג אחר.

דאודורנט רול און או סטיק ממותג ב-15-20 שקל
מחיר המדבקה של דאודורנטים פופולריים כמו ספיד סטיק או ניוואה רול און לגברים, ברשתות הפארם והמזון, הוא 28 שקל או 34-30 שקל, תלוי בגודל המוצר. אל תקנו את המותגים הללו או כל מותג אחר במחירים האלה – הם נמכרים לעיתים קרובות מאוד במבצעים שמורידים את מחירם ל-20-15 שקל. אין מבצע? קנו מותג ישראלי כמו קרליין שמתומחר ב-10 שקלים במבצעים. עשו לכם מנהג: לא קונים דאודורנט ממותג ביותר מ-20 שקל ועדיף אפילו בפחות מכך.

מרכך כביסה מרוכז: 10 שקלים גג
מרכך כביסה מרוכז בדין אקסטרה 960 מ"ל עלול להגיע למחיר של 20 שקל, במרכזי הערים. לא חבל על הכסף? ברשתות הגדולות, כמו רמי לוי ושופרסל דיל, אותו מוצר נמכר במחיר של 10-9 שקלים בלבד.
כך גם ג'ל לכביסה 3 ליטרים. עליו מומלץ לשלם 30 שקלים ומטה, אך המחירים במרכולים השכונתיים יכולים להגיע אף ל-45 שקלים.
ההמלצה: ככל שנפח המוצר יורד, וודאו כי גם המחיר יורד בהתאם. העדיפו לקנות במבצעים או ברשתות גדולות.

כדאי שתדעו:
מחיר חומר לשטיפת רצפות הוא 13-15 שקלים ל-3 ליטרים. אך במרכולים הוא יכול להגיע אף ל-27 שקלים.
מטליות ניקוי לחות יש לקנות במקסימום 12 שקלים ליחידה. אם המותגים המובילים ניקול וסנו מציעים מחיר גבוה מכך, נסו מקומות אחרים או מותגים פרטיים שמציעים ב-10 שקלים.
משחת שיניים קולגייט נמכרת לקראת פסח ב-10-5 שקלים, כאשר לאורך כל השנה ניתן למצוא אותו במבצעים. אל תשלמו יותר.
מחיר חיתולים הוא מקסימום 45 שקלים ותמיד תוכלו למצוא בפחות. שווה להתאמץ ולמצוא אף ב-30 שקלים ומטה.
מרכך שיער הוואי/כיף/קרמה כשר לפסח
ברשת "המשביר לצרכן" מציעים 2 יחידות של מרכך שיער הוואי ב-20 שקל, אך ברשתות גדולות כמו רמי לוי ושופרסל, מרכך הוואי בודד עולה 10 שקלים, ובסופר-פארם אפשר למצוא גם ב-7 שקלים.
ההמלצה: אל תקנו מרכך שיער ביותר מ-11 שקלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר