המדריך לתכנון התקציב לחג הפסח

הוצאות החג לא פעם פוגעות קשות בתקציב המשפחתי. כדי למזער נזקים, חשוב לתכנן היטב את החגים גם מבחינה פיננסית. עכשיו זה הזמן. איך עושים את זה נכון? (צרכנות נבונה)

דינה פלר | כיכר השבת |
רק המצות יעלו לכם מאות שקלים, תכנון נכון ישאיר אתכם בפלוס (צילום: פלאש 90)

הוצאות חג הפסח הן מהגדולות במעגל שנת החגים. רק המצות העולות מאות שקלים, ולמשפחות גדולות גם למעלה מאלף שקל, הופכות לעתים את חג החירות לחג שכולא אותנו תחת נטל המינוס, מה גם שנהגו ישראל לרכוש בגדים חדשים לקראת חג הפסח, ויחד עם שלל המוצרים הכשרים לפסח והיקרים למהדרין, הפרוטה מתכלת מן הכיס.

הפתרון הטוב ביותר (מלבד הקימחא דפיסחא כמובן), הוא לתכנן, לדעת מראש אילו הוצאות צפויות, לשים כמה שקלים בחג, לקצץ בהוצאות לפני החג ולבצע את הקניות בשום שכל.

מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את מדריך דינה פלר לתכנון תקציב לקראת חג החירות.

לרשום

בשונה מכל המחשבים הביתיים, בראש שלנו אין מחשב מובנה. במצבים בהם ההוצאות גם מתחלקות לקטגוריות שונות: אוכל, מתנות, בילויים וכו', אין כמעט סיכוי שנדע להעריך נכון את סך הוצאות החג. לכן המשימה הראשונה היא לרשום את כל סעיפי ההוצאות ואת כל החישובים לעשות בכתב בלבד.

לתכנן

תכנון חוסך כסף. בכל תת-קטגוריה מהסעיף הקודם, תרשמו בדיוק כל מה שנראה לכם שאתם צריכים לקנות. כעת תערכו ביקורת קפדנית לכל שורה ושורה.

ראשית, ערכו בדיקה בבית. אולי אי שם יש אריזה נחמדה שתשמש כמתנה לחברים? האם בבדיקה קפדנית במעמקי המזווה לא יתגלו מצבורי כלים חד-פעמים שיספיקו לא רק לפסח, אלא גם ליום העצמאות ושבועות? בסיכומו של דבר, תבדקו היטב האם יש באמת צורך לרכוש את כל הדברים שצוינו ברשימה או שחלק מהם כבר נמצאים אצלכם בבית?

שנית, תחשבו היטב כיצד ניתן לחסוך. העובדה שניגשתם לתכנון התקציב מראש, מותירה לכם די הרבה זמן לחישובים, בדיקות והשוואות. תשוו מבצעים, תפזרו קניות. לא תמיד יש טעם לעשות את כל הקניות לחג באותו מקום. כשאין לחץ של זמן, פעמים רבות עדיף לקנות חלק מהדברים במקום אחד וחלק מהדברים במקום אחר.

גם בנוגע לבחירת מקומות בילוי, תשקיעו זמן בתכנון. התרוצצויות של הרגע האחרון על רקע צלילי הצרחות של הזאטוטים, מביאות אותנו לרוב למקומות בילוי יקרים ומאכזבים. כשבודקים את האופציות בראש שקט, גם מונעים אכזבות וגם מותירים זמן לחפש קופוני הנחה ברשת.

לנצל את האינטרנט

קניות דרך הרשת צוברות תאוצה, ויש לכך הצדקה. במקרים רבים קניות כאלה חוסכות הרבה מאוד כסף וזמן. תבדקו האם ניתן להזמין חלק מהמתנות דרך האינטרנט, אולי מהאתרים בחו"ל, שכידוע במקרים רבים זולים בהרבה מאלה שבארץ, במיוחד כשמדובר בצעצועים ודברים קטנים לבית. רק תבדקו היטב תוך כמה זמן מובטחת האספקה ותזמינו רק במקומות שאמורים לספק את המוצרים מספר ימים לפני החג. אין דבר גרוע יותר מאשר לגלות בערב החג כי דווקא המתנה להורים לא הגיעה, ויש לכם בדיוק שעה כדי למצוא מתנה חילופית.

באינטרנט ניתן למצוא גם מספר רב של קופונים לאטרקציות רבות, אליהן אנו נמשכים ע"י הדור הצעיר בימי החופש. כשמדובר במשפחה ברוכת ילדים, הקופונים יכולים לחסוך הרבה מאוד כסף, אל תזלזלו בהם.

להיות ריאליים

עוד לא קמה משפחה בישראל שהצליחה לעמוד בתקציב מוגדר מראש לאירוע כלשהו. לא כי כולנו בזבזנים כרוניים, אלא כי פשוט לא ניתן לחשוב על הכול מראש. כמה שלא נשתדל, בכל זאת נשכח משהו. וגם אם לא נשכח, נגלה כי פתאם השמלה של הבת קטנה עליה, והקייטנה של הבן עולה יותר ממה שציפינו, וכך הלאה.

האם זה אומר שאין טעם לתכנן? בטח שכן, מכל הסיבות שכרגע דיברנו עליהן. זה רק אומר שלתקציב הנ"ל יש צורך להוסיף אחוז מסוים כדי להעריך את הסכום הסופי. ומה זה יתן לנו? ובכן, את האחוז הבלתי מתוכנן הזה לא נוכל להציל, אבל אם נהיה מוכנים לכך רגשית, לפחות נוכל לא להתרגש יותר מדי מהחריגות. ועוד יותר חשוב: אם נראה כי תקציב החג שלנו גדול מדי עוד לפני החריגות, נחזור מייד לסעיף הראשון ונעבור שוב על כל הרשימה כדי למחוק שורות שניתן לוותר עליהן עד לבואם של הימים טובים יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר