הפסטו של הישראלים: מתכון לממרח פטרוזיליה

העולם מתחלק לשניים; אלו שאוהבים פטרוזיליה ואלו שלא יעזו לגעת במאכל עם הירוק הירוק הזה. לא משנה לאיזה חלק אתם משתייכים, אתם חייבים לנסות את הממרח הנפלא הזה. מתכון להכנת ממרח פטרוזיליה (מתכונים, אוכל)

ממרח פטרוזיליה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חבילות פטרוזיליה
  • 6 שיני שום
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 1-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט כמון
  • מלח

אופן הכנת ממרח פטרוזיליה:

רגע לפני: העולם מתחלק לשניים; אלו שאוהבים פטרוזיליה ואלו שלא יעזו לגעת במאכל עם הירוק הירוק הזה. לא משנה לאיזה חלק אתם משתייכים, אתם חייבים לנסות את הממרח הנפלא הזה העשוי מעשב התיבול הכי נפוץ שמככב בכל מטבח ברחבי תבל. מתכון להכנת ממרח פטרוזיליה, או הגרסה הישראלית לפסטו האיטלקי.

• קוצצים את גבעולי הפטרוזיליה, ומעבירים את העלים למעבד מזון.

• סוחטים את הלימונים (אפשר להסתפק רק באחד), מנקים את הפלפל מגרעינים ומוסיפים למעבד המזון, יחד עם שיני השום.

• מערבבים בכלי את שמן הזית עם הכמון והמלח ומוסיפים למעבד המזון.

• מעבדים את המרכיבים עד לקבלת ממרח במרקם אחיד. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

• מעבירים לצנצנת, מזלפים מעל מעט שמן זית, מכסים ושומרים במקרר.

אופן ההגשה: ממרח הפטרוזיליה המצוין הזה, הולך נפלא עם כל מאכל שנעשה בסגנון ים-תיכוני. רשימה חלקית בהחלט: קציצות, בשר בגריל, חומוס-שווארמה, פלאפל.

בנוסף, תוכלו לשדרג איתו את הסנדוויץ' עם מעט מיונז או טחינה, עגבנייה, טבעות בצל ופרוסות ביצה קשה עם מעט פלפל שחור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר