מתכון: זיתים חריפים, חגיגה של טעם

זיתים חריפים הם תוספת מצוינת למנה העיקרית בסעודת השבת, ליד האורז או התפוחי אדמה. ההכנה קלה ופשוטה, התוצאה טעימה

צ´ יעקובסון | כיכר השבת |
(פלאש 90)

זיתים חריפים הם תוספת מצוינת למנה העיקרית בסעודת השבת, ליד האורז או התפוחי אדמה. ההכנה קלה ופשוטה והתוצאה: ללקק את האצבעות.

החומרים:

350 גר' חרוזי זיתים ירוקים

כף אחת של פפריקה מתוקה

ארבע כפות שמן

400 גר' רסק עגבניות.

5 שיני שום גדולות פרוסות.

5 שיני שום מרוסקות.

1 כפית כמון טרי

1.5 כפות סוכר רגיל

שתי פרוסות לימון משומר

סחוג מרוקאי לפי הטעם.

פרוסות סלרי קצוצות. פלחי לימון לקישוט.

אופן ההכנה:

מבשלים את הזיתים במים רותחים כחמש דקות. מסננים היטב, ושוטפים במים קרים.

משרים במים קרים במשך 20 דקות.

מחממים בסיר שמן, וכשהוא מבעבע מניחים את כל התבלינים ואחר-כך את רסק העגבניות.

אחרי 20 דקות, מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-40 דקות.

ניתן להגיש עם עלי פטרוזיליה לקישוט.

בתאבון!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר