טרי וטעים: לאחסון נכון ולחסוך בכיף

אחד החורים דרכם המשכורת שלי נעלמת מדי חודש הוא האוכל שמתקלקל אצלי במקרר בגלל אחסון גרוע • קבלו את הטיפים שאני אימצתי לאחסון נכון ותחסכו כסף (צרכנות נבונה)

שושי מילר | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

במסע הפרטי שלי לאיתור חורים דרכם נעלמת המשכורת החודשית שלי, איתרתי אחד מאוד עמוק - המצרכים שמתקלקלים לי מדי שבוע.

אני חוזרת מהקניות בשעת לילה מאוחרת, עייפה ומרוצה, ריח המוצרים הטריים ממלא את חלל הבית, והדבר הראשון שאני עושה זה להכניס את כל המוצרים שצריכים קירור למקפיא ולמקרר, מיד לאחר מכן אני נכנסת למיטה ושוקעת בחלומות נעימים.

אך כשאיתרתי חורים דרכם בורח לי כסף, הבנתי שהמוצרים שמתקלקלים אצלי בבית מדי שבוע ונזרקים, מגיעים לעלויות של מאות שקלים בחודש. כך למשל, כשאני מכניסה פירות וירקות כשהם ארוזים בניילון אני מקצרת את חיי המדף שלהם באופן מהותי. בקיצור לעצלות הזו יש מחיר.

לפניכם הטיפים הטובים שאספתי לאיחסון נכון של המזון. בעזרת כללים פשוטים נוכל למנוע הדבקות במחלות המועברות באמצעות מזון. וכמובן להאריך את חיי המדף של המוצרים שנרכשו במיטב כספנו.

אל תתנו לעייפות להשתלט עליכם

ברגע של חולשה אם תכניסו את המוצרים למקרר בעודם ארוזים בשקיות תאלצו בבוקר לכתת רגליים לסופר הקרוב. ישנם מוצרים ששהייה ולו קצרה בשקיות מקצרת את חיי המדף שלהם. נקודה נוספת וחשובה לציון, בקיץ אנחנו חשופים יותר לסכנה ושמה חיידקים, הם מתרבים בעיקר בחללים סגורים וצרים (השקיות...).

● כדאי ורצוי לשמור על כל מזון שעלול להתקלקל במקרר או במקפיא במכלים סגורים! כל טכנאי מקררים ממוצע ימליץ על כלי זכוכית, רוב האנשים בעיקר הנשים שמגדלות ילדים קטנים יעדיפו את אופציית הפלסטיק.

טמפרטורה של 5 מעלות צלסיוס מונעת מרוב החיידקים המסוכנים את האפשרות להתפתח ולהתרבות.

טמפרטורה של מינוס 15 מעלות צלסיוס עוצרת התפתחות של חיידקים, משמע, מזון שמיועד לשימוש מידי יש לשמור במקרר, לעומת זאת מוצרי בקר דגים ועוף במקפיא. אלא אם כן קניתם טרי ובתוך זמן קצר, אתם מתכוונים להכין אותם.

בשר בקר טרי צריך לשמור באזור הקר ביותר במקרר (כמובן שלא מדובר על הפריזר). נתח בשר שלם ניתן לאחסן במקרר עד שבוע, בשר חתוך לא יותר מ-4 ימים ובשר טחון וחלקים פנימיים מומלץ לאחסן במקרר עד יומיים.

הקפידו לרחוץ ידיים לפני ואחרי הכנת האוכל, יש להקפיד במיוחד לאחר טיפול במזון לא מבושל.

זהו, עברתם את שלב הטיפול באוכל והכנתו, בני הבית דאגו לשלב השלישי והחשוב, לאכול את האוכל שהכנתם. הארוחה הסתיימה, הסירים מלאים למחצה, איך מאחסנים את האוכל באופן שלא יהווה סכנה לציבור...

כדי לאחסן את האוכל אנחנו זקוקים לכלים, צריך להקפיד לבחור את הכלים הנכונים.

קררו או הקפיאו את האוכל במכלים קטנים ושטוחים, כדי למנוע התרבות חיידקים מומלץ לחלק את האוכל למכלים קטנים ושטוחים מסיבה פשוטה, בכך תאפשרו לאוויר הקר של המקרר להגיע למרכז המזון במהירות ולמנוע התרבות חיידקית.

תנו עדיפות לכלים מרובעים שכן הם תופסים פחות מקום מעגולים. ואם כבר עצה חכמה מהסבתא,

- שקופים, כדי שנוכל לראות מה יש בקופסא מבלי לפתוח אותה.

● אין לאחסן מוצרי מזון בעטיפות פלסטיק או במכלים שלא נועדו לאחסון ושמירת מזון, שכן אלה עלולים להכיל חומרים רעילים.

● טרם תכניסו את האוכל המאוחסן במקרר יש לנקות היטב את המכלים מחומרים שדבקו אליהם בעת המילוי ויש לחזור על פעולת הניקוי לאחר כל שימוש שנעשה במכלים.

● דאגו לכסות את המזון תמיד!

● אין להכניס למקרר אוכל בשקיות.

● אין להכניס למקרר את הביצים עם הקרטון, ולכן זירקו את הקרטון, וסדרו אותם בתבנית הפלסטיק שבדלת.

● מרקים ושאר נוזלים הקפידו לאחסן בכלים אטומים!

● אל תשאירו דברים פתוחים, הכל חייב להיות מנויילן או מכוסה.

● קניתם גלידה בקופסא? שטפתם אותה? נפלא! אל תשמרו בו אוכל שזקוק לקירור!

כן, כן, אני שומעת את השאלה הבאה שלכם, ומה עם פירות וירקות מן החי??!! אל דאגה, התשובות מוכנות.

התשובות לא רלוונטיות למשפחות ברוכות ילדים הנמצאים בעיצומו של החופש הגדול, הם לא זקוקים לעצות מן הסוג הזה, הפירות והירקות בכלל לא זוכים להגיע למקרר, הם נאכלים ישר מהשקית שהגיעה מהחנות "ולא נודע כי בא אל קרבה". אתם יכולים לדלג על הכתבה.

ובכל זאת, ישנן עקרות בית מופלאות שיודעות לנתב בין תיאבון מוגבר לשמירה על פירות וירקות.

● הקפידו להוציא בעיקר את הפירות והירקות מהשקיות, בשקיות המזון פולט ריח וחיידקים, ואל תערבבו בין הפירות לירקות.

● כדי לשמור על הירקות טריים, פריכים ומלאי טעם הקפידו לא לשטוף אותם לפני הקירור, אלא לשטוף לפני האכילה, לחות מוגברת מזיקה ועלולה להפוך את החסה הירוקה לצבע חום.

● הסירו צמרות של גזר וסלק לפני האחסון.

● ירקות ירוקים ועליים כגון חסה בקופסאות פלסטיק, הניחו מגבת לחה בתחתית הקופסא כדי לספוג את הלחות ולשמור על רעננות.

● פטריות חיות אחסנו בשקית נייר חומה ולא מפלסטיק.

● מומלץ לאחסן תפוחים במקרר בשקית מחוררת – להקפיד לשטוף לפני האכילה.

● ואיך אפשר בלי להזכיר את האבטיח סמל לקיץ הישראלי....

אפשר לשמור אבטיח שלם כשבועיים, כשהוא שלם, בטמפרטורת החדר. לאחר שפתחתם אותו, אחסנו במקרר את מה שנשאר בשקית פלסטיק או כלי פלסטיק סגור

● ירקות ועגבניות שטרם הבשילו אחסנו מחוץ למקרר.

בהצלחה!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר