כמו באיטליה: מתכון לפיצה ביתית מפנקת

מתכון לגזור ולשמור: כל אחד צריך לדעת להכין פיצה. זה קל, פשוט ועשוי מרכיבים זמינים: מתכון לפיצה טעימה עם בצק רך ופריך ורוטב עסיסי ממש כמו באיטליה (מתכונים, אוכל)

פיצה ביתית מפנקת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • לרוטב הפיצה:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מיונז
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית אורגנו
  • מלח ופלפל
  • תוספות לפיצה (לבחירתכם):
  • 10 זיתים
  • 5 פטריות
  • 1 גמבה אדומה / צהובה / כתומה
  • 1/2 קופסת תירס
  • 1 בצל סגול
  • גבינה צהובה / מלוחה מגוררת

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון לגזור ולשמור: כל אחד צריך לדעת להכין פיצה. זה קל, פשוט ועשוי מרכיבים זמינים: מתכון לפיצה טעימה עם בצק רך ופריך ורוטב עסיסי ממש כמו באיטליה.

• מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

• שמים בקערה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן ומעבדים לבצק, תוך כדי הוספת מים פושרים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך וחלק. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות, מעבירים לקערה ומתפיחים במשך 30 דקות.

• מקמחים קלות משטח עבודה, מרדדים את הבצק לגובה 0.5 ס"מ ובוחרים בין שתי אפשרויות: או שמחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, אותם מרדדים לשני עיגולים, שאחר כך תחלקו למשולשים, או שקורצים פיציות אישיות עגולות בקוטר 10 ס"מ.

• מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, ומורחים על כל שטח הבצק את הרוטב.

תוספות:

• תוכלו לבחור את האהובות עליכן, ניתן לעשות מיקסים ולשלב בין כמה תוספות. הנה מספר אפשרויות:

- זיתים קצוצים.

- פרוסות של פטריות (ללא הרגל).

- קוביות גמבה.

- טבעות דקות של בצל.

- גבינה צהובה או מלוחה מגוררת.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 15 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר