לקראת החגים: מדריך יינות מיוחד

החגים בפתח ורבים כבר מתחילים לחשוב על הרכבת התפריט ובחירת היינות. כדי שהיין והאוכל ייצרו שילוב טעמים מושלם, חשוב לדעת לבחור את היין, לאחסן ולהגיש אותו בצורה נכונה (תרבות)

דינה פלר | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

יין אדום

יין אדום יבש או חצי יבש הוא אחד מסוגי היינות הפופולאריים ביותר בארץ. אלה יינות שנהוג להגיש אותם עם מאכלי בשר כבדים, צלי בקר ובשר מעושן. כל מנה ברוטב עשיר על בסיסי ציר בקר תזכה משילוב עם יין אדום יבש טוב. יין אדם מתוק, אף שנראה שייך לקטגוריה הזאת, כלל לא מתאים למאכלי בשר, ומגישים אותו עם קינוחים בלבד.

קלוריות: 150-200 קלוריות בכוס. חוזק: 12%-17%. אחרי הפתיחה ניתן לאחסן את הבקבוק עד ארבעה ימים בטמפרטורה של 17 מעלות.

יין רוזה

יין ורוד קליל מתאים מאוד למאכלי עוף שונים ורטבים על בסיס פטריות ושמנת (גם פרווה). גם מנות מתובלות, מאכלים חריפים ומנות בניחוח אסיאתי טעימות יותר בשילוב יין רוזה.

קלוריות: 120-180 קלוריות בכוס. חוזק: 10%-15%. אחרי הפתיחה ניתן לאחסן את הבקבוק עד שלושה ימים בטמפרטורה של 12 מעלות.

יין לבן

יין לבן הוא בן זוג נפלא למנות דגים, מאכלים צמחוניים, מתאבנים מלוחים, סלטים וירקות בכל הצורות והצבעים. כמו במקרה של יין אדם, אם המנה עשירה וטעמה חריף ומתובל, כדאי להעדיף יין יבש. יינות לבנים מתקתקים מתאימים יותר לקינוחים וסלטים קלילים. טעם פירותי עדין יכול להדגיש את טעמי מנות הדגים.

קלוריות: 110-170 קלוריות בכוס. ככל שהיין מתוק יותר, כך הוא מכיל יותר קלוריות. חוזק: 9%-14%. אחרי הפתיחה ניתן לאחסן את הבקבוק עד שבוע ימים בטמפרטורה של 6 מעלות. יינות מבעבעים לא מחזיקים מעמד יותר מיומיים בבקבוק שאינו אטום.

(צילום: shutterstock)

כללי אחסון די זהים לכל סוגי היינות:

· עד לפתיחה יש לשמור את הבקבוק בשכיבה, במקום קריר וחשוך.

· מאותה סיבה מאוד לא מומלץ להשאיר את בקבוקי היין ברכב, במיוחד ביום חם, היות וחימום בלתי רצוי שכזה עשוי לפגוע אנושות בטעם היין העדין.

· חשוב להתייחס בעדינות אל היין ולא לטלטל אותו יתר על המידה. במקרה של רכישת יין מבעבע ההמלצה הזאת הופכת לקריטית.

הגשה נכונה של היין:

· יין אדום מגישים בטמפרטורת החדר. מומלץ לפתוח את הבקבוק שעה לפני הארוחה, כך טעמו של היין יגיע לשיאו בדיוק בעת הארוחה.

· יין לבן פותחים בזמן הארוחה עצמה. יינות לבנים ובמיוחד יינות מבעבעים מגישים צוננים.

· נהוג למזוג חצי כוס יין בכל מזיגה.

· את היינות שותים מכוסות זכוכית או קריסטל שקופים, כשאת היין האדום מומלץ למזוג לתוך כוס רחבה יותר, ואת היין הלבן לתוך כוס גבוהה עם פתח צר.

· לאחר פתיחה סוגרים את הבקבוק בעזרת פקק שעם או פקק ואקום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר