מבשלים חיסכון: הכי טוב לחסוך במטבח

המטבח הוא צרכן החשמל הגדול ביותר בבית. ומה שמדהים שדווקא שם אנחנו לא חוסכים ואפשר לחסוך המון! • מדור צרכנות נבונה מגיש את המדריך המלא לחיסכון במטבח (צרכנות)

שושי מילר | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

כמה כסף אנחנו משקיעים במטבח? עכשיו רצים לכם התשלומים האחרונים על מכשירי החשמל, הוצאות הריהוט שהוחלף ואולי גם מחיר המזון בקניה השבועית. אבל משום מה אני ואולי גם אתם, אף פעם לא חשבתי שהמטבח הוא הצרכן הכי גדול של חשמל אצלי בבית.

תנור האפייה שעובד אצלי כל יום לפחות שעה-שעתיים, הכיריים החשמליות שעובדות נון סטופ מהרגע שהילדים חוזרים מהחיידר והבנות מבית יעקב. שלא לדבר על המקרר והמקפיא הענקיים, שבבית עם שישה ילדים גם הם לא תמיד מספיקים.

בקיצור המטבח צורך המון חשמל. כל בישול, אפיה או טיגון חביתה פשוט דורש אנרגיה, כשבבישול ובעיקר באפיה פעמים רבות מעורבים עוד כלים רבים, כמו מיקסר, בלנדר מקל, מעבד מזון וכדו'. בשורה התחתונה חיסכון במטבח הוא החיסכון הכי משמעותי שאתם יכולים לעשות בצריכת החשמל הביתית.

מדור צרכנות נבונה מגיש לכם טיפים לחיסכון במטבח.

תנור אפייה

ברכישה – כמובן לרכוש עם דירוג אנרגטי חסכוני, ולהתאים את התנור לגודל המשפחה ולצרכיה. עדיף לרכוש תנור עם אפשרות טורבו, המאפשרת בישול ואפייה של כמה מאכלים בו זמנית. מומלץ שלא לחמם את התנור מראש, אלא אם כן נדרש בהוראות ההכנה של המאפה או התבשיל ולא לחמם בטמפרטורה גבוהה מהנדרש.

כמו כן עדיף להשתמש בטוסטר אובן או במכשירים קטנים אחרים לצליית בשר שמשקלו קטן מ-2 ק"ג. יש להימנע מפתיחת הדלת במהלך האפיה, ובנוסף לכך ניתן להפסיק את פעולת התנור כ-10 דקות לפני סיום תהליך האפייה ולנצל את החום הנותר לאחר כיבוי המכשיר תוך הימנעות מפתיחת דלת התנור.

כיריים חשמליות

ברכישת כיריים חשוב לבדוק את נתוני ההספק וצריכת החשמל של המכשיר הרשומים על גבי תווית אנרגיה המוצמדת למכשיר. לכיריים החשמליות יש יתרונות של נוחות, ניקוי קל, מהירות בישול ובטיחות. כשמכינים תבשיל המצריך בישול ממושך (יותר מ-40 דקות), כדאי להשתמש בסיר לחץ שכן החיסכון הוא משמעותי גם במשך זמן הבישול וגם בצריכת החשמל.

בנוסף יש להקפיד להשתמש בכלי בישול בעל קוטר מתאים לגודל ה"ראש" שעליו מונח הכלי בזמן הבישול, ושיהיה בעל תחתית ישרה ומכסה תואם (ולהמנע מפתיחתו בשעת הבישול). אפשר לכבות לפני תום הזמן, ולאפשר לסיר להתבשל על החום שנותר.

מקרר ומקפיא

אחד השיקולים החשובים ביותר בבחירת המקרר המתאים הוא נפח הקירור הדרוש (קיבולת). נפח גדול מדי יגרום לבזבוז אנרגיה, ואילו נפח קטן מהדרוש יהיה מוגבל ביכולת האחסון או ייאלץ אתכם להשקיע זמן רב בסידור, בהוצאה ובהכנסה של מוצרים. בנוסף, במקרה כזה הדלת נשארת פתוחה לפרקי זמן ארוכים וגורמת לבזבוז אנרגיה.

נפח המקרר נמדד בליטרים. למשפחה ממוצעת יתאים בדרך כלל מקרר בנפח של 600-500 ליטר. החליטו על יחס החלוקה הרצוי בין תא הקירור לתא ההקפאה בהתאם לכמויות המזון הטרי והקפוא שאתם צורכים.

המקררים כיום חסכוניים משמעותית מבעבר, אבל יש מקררים חסכוניים יותר. ניתן לראות זאת לפי דירוג צריכת החשמל שלהם. הדירוג מופיע במפרטי המוצרים ובתווית האנרגיה שמוצמדת למקרר ומצוין באותיות לועזיות מ-A החסכונית ביותר ועד לדרגה G הבזבזנית ביותר. על תווית האנרגיה לכלול גם את מספר הדגם.

בנוסף, מקררים המצוידים במדחסים שפועלים בטכנולגיית אינוורטר חסכוניים יותר בצריכת החשמל בשיעור של כ-30% ממדחס רגיל, וכך גם מקררים היברידיים. מקררים היברידיים גם נודעים בזכות בקרת טמפרטורה המדויקת שלהם.

קולט אדים ומאוורר

בבתים רבים כיום מותקנים מכשירים מסוג זה. במיוחד בבתים המעוצבים עם מטבח וסלון בחלל אחד, כדי למנוע התפשטות הריחות ואדי הבישול. בחרו במאוורר שגודלו מתאים לגודל החלל בו הוא עתיד לפעול, דאגו להתקנה מקצועית במיקום המתאים ביותר והקפידו שהמסנן של קולט האדים יהיה נקי מאבק ומשומנים אשר עלולים להגביר את צריכת החשמל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר