מדריך: כך תשיגו הנחה בקלות

להשיג הנחה בקלות, אפשרי? מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את הטריקים השיווקיים ואת הדרך לעבור אותם בקלות. טיפ ראשון: 10% הנחה זה הסכום אותו צריך לבקש (צרכנות)

שושי מילר | כיכר השבת |
להשיג הנחה בקלות (צילום: shutterstock)

אמרו עלינו כבר הכל, אמרו שאנחנו חוצפנים , כרונים בלעקוף תורות, חמי מזג , קצרי רוח, חסרי נימוס והיד עוד נטויה... אך הדבר היחיד שאנחנו באמת אוהבים להיות "המילה האחרונה" ובמיוחד שמדובר בלשלם...

מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את הטריקים של המשווקים, אלו שתוכלו לעקוף כדי לקבל הנחה בקלות.

10% יותר

המשווקים תמיד מתמחרים את המוצרים במחיר יותר גבוה. פעם ראיתם בושם שכתוב עליו מחיר פחות מ-400 שקל? פעם שילמתם 400 שקל? ברור שלא. זו שיטה פשוטה של המשווקים, לתמחר גבוה כדי שתרגישו שקיבלתם הנחה ענקית. אבל הם עושים זאת לא רק בשוק הבשמים, שם זה הכי בולט, אבל במקומות אחרים זה הרגל שבשגרה, לא להעלות את המחיר ב-50% אבל 10% זה הרגיל.

לכן, ברוב הפעמים תוכלו להוריד 10% (בלי קשר למבצע) במשא ומתן קצר ולא מבזה.

המוכר הערבי

המשווקים לא רוצים להראות ליצנים, זוכרים את 'המוכר הערבי' שמציע לכם מכונת תספורת ב-1,500 שקל, ומיד עושה "תספורת" למחיר ומבקש 150 שקל? אף בעל עסק לא רוצה להראות כך.

לכן המוכרים מנסים להיתפס אצל הלקוח כרציניים, יבקש את ההנחה הנכספת המוכר יבקש לחשוב על זה. אל תחששו, תנו לו "לחשוב על זה" ושוב תבקשו בעדינות את ההנחה המבוקשת. כאמור 10%.

בדיקה באינטרנט

השיטה היעילה ביותר, היא להציג מחיר מתחרה. תוך כדי שאתם בחנות, תבדקו באינטרנט באיזה מחיר מציעים המתחרים את אותו המוצר. אל תתביישו להראות את ההצעה המתחרה למוכר, ברוב המקרים תקבלו את ההנחה המבוקשת (את המחיר הזול יותר שהשגתם באינטרנט).

אל תתפתו לפתרונות זולים יותר

המשווק שיראה שאתם מעוניינים במחיר זול, ינסה להציע לכם פתרון זול יותר (אותה נעל, רק של מותג פשוט, אותו מגהץ רק תוצרת זימבבואה) אל תתפתו.

המשווק ינסה בשלב הזה נסה לעמוד על מרכיבי השירות או המוצר האם הם זהים וינסה לשכנע אתם שזה "בדיוק אותו דבר", הרעיון העומד בבסיס זה, שאתם תשתכנעו לקנות את המוצר הזול עליו אחוזי הרווח גבוהים, כך המוכר יגדיל את הרווחים במקום למכור מוצר יקר, עם אחוזי הנחה נמוכים. אם תתעקשו, תקבלו את המוצר היקר עם הנחה...

ולסיום טיפ לחיים: גם כשאת מחפשת עבודה, כששואלים אותך "מהם ציפיות השכר שלך" אל תתביישי לנקוט במחיר שוק x% + תוספת מיקוח.

ואם אתה מותג -מתמחה בתחומך, אחד כזה שבטוח בעצמו ויודע מה הוא שווה ויש לך אומץ לומר בראיון למעסיק הפוטנציאלי "אני שווה את המחיר – ואתה לא תפסיד מכך".

עכשיו המשחק מתחיל...

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר