לכבוד שבת

מתכון לשבת: סלט חצילים קלויים ומיונז קטיפתי

מטבל חצילים במרקם קטיפתי שמתאים במיוחד להגשה לצד מתאבני ירקות, כממרח בכריך או כסלט בשולחן השבת. מתכון לסלט חצילים קלויים ומיונז טעים במיוחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט חצילים קלויים ומיונז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 3 כפות מיונז איכותי
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון למטבל חצילים במרקם קטיפתי שמתאים במיוחד להגשה לצד מתאבני ירקות, כממרח בכריך או כסלט בשולחן השבת.

• קולים את החצילים על אש גלויה או על גריל-מנגל במשך 20 דקות.

• מסירים את הקליפות ומכניסים את בשר החציל למעבד מזון. אם רוצים לתת לסלט טעם מעושן, מוסיפים מעט מהקליפה החרוכה.

• מוסיפים למעבד המזון את שיני השום והמיונז, מתבלים במלח ופלפל והמיונז ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. תוך כדי פעולת העיבוד, מוסיפים את מיץ הלימון.

• טועמים, משפרים תיבול אם צריך ושומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר