מתכון לעוף ממולא באורז ותבלינים

מתכון לעוף ממולא באורז ותבלינים: מתכון לשבת: השפית מורן פינטו מגישה מתכון לעוף שלם, ממולא בכל טוב: אורז ותבלינים יחודיים. "שילוב הטעמים בין השום הצימוקים עושה את ההבדל", היא אומרת. בקשו מהקצב עוף שלם ולא פתוח - אך אם לא מצאתם תתפרו את העוף ממש בחוט ומחט ומלאו אותו כך

מורן פינטו | כיכר השבת |

מתכון לעוף ממולא באורז ותבלינים: והפעם לכבוד שבת קודש - מנה מרשימה וטעימה: עוף שלם ממולא באורז מתובל.

שילוב הטעמים בין השום הצימוקים והתבלינים עושה את ההבדל.

בקשו מהקצב עוף שלם ולא פתוח - אך אם לא מצאתם תתפרו את העוף ממש בחוט ומחט ומלאו אותו כך.

בכדי שתקבלו מנה עסיסית ולא יבשה בתבנית הניחו את העוף על גבי החזה בכדי שלא יתייבש.

שבת יפה וטעימה

מתכון לעוף ממולא באורז ותבלינים

1 עוף צעיר שלם.

4-5 כוסות אורז מבושל.

מלח.פלפל גרוס.

1 חופן צימוקים/חמוציות.

1/2 כף חוויג' או אבקת קארי - לא חובה.

3 שיני שום קצוצות.

2 כפות שמן.

2-3 כפות רוטב צילי או דבש.

אופן ההכנה

בקערה מערבבים אורז מבושל, מלח, פלפל, חוויאג', שום, צימוקים, 2 כפות שמן.

את העוף מניחים בתבנית חסינת אש וממלאים את בטן העוף במילוי הקערה.

דואגים שחזה העוף כלפי מטה - בכדי שלא יתייבש.

מורחים את העוף בדבש ומתבלים במעט מלח.

אם נותר אורז שלא נכנס, מפזרים מסביב.

אופים אותו מצופה בנייר כסף למשך 45 דק' בחום גבוה ואז 30-40 דק' נוספות ללא הניר כסף לקבלת צבע זהוב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר