מקפיאים את מחירי החשמל: כתבה שלישית בסדרה

לא צריך דלת שקופה כדי לבדוק שהאור במקרר כבוי, אפשר לחסוך יותר מ- 60% מעלות הצריכה של המקרר על ידי שימוש נכון. גם כשקונים מקרר חדש חשוב ללמוד את הסימונים על התווית, מקרר חסכוני יכול לחסוך למעלה מ-40% בצריכת החשמל. איזה אות הכי שווה, ומה הצבע של החץ שמסמן מקרר חסכוני? באיזה מרחק להציב את המקרר? כל זאת ועוד בפרק נוסף של חסכון בחשמל הביתי

שושי הלר | כיכר השבת |
רעיון לחיסכון בחשמל (פלאש 90)

מספרים על אחד, לא חשוב מאיזו עדה, שביקש לקנות מקרר עם דלת שקופה. למה? כדי לראות שהאור נכבה בעת שהיא סגורה.

אולם, חוץ מנורית כבויה, יש דרכים רבות לחסוך ברכישה ובשימוש השוטף במכשיר החשמלי ההכרחי הזה בלי לעבור לשימוש בבלוק הקרח של פעם.

אמנם ההספק של מקררים ומקפיאים הינו נמוך, יחסית, אך עדיין צריכת החשמל שלהם היא משמעותית, מכיוון שהם פועלים באופן רצוף במשך כל שעות היממה, כל השנה. מאותה סיבה כל חסכון, אפילו באחוז נמוך, הוא משמעותי ביותר, ומצטבר לסכום מהותי.

הגברת היעילות האנרגטית של מקררים ומקפיאים היא בעלת חשיבות רבה בהקטנת צריכת החשמל במגזר הביתי בפרט ובמשק בכללותו. ולכן יש להימנע מרכישת מכשירים לא יעילים שחודרים לשוק המקומי.

איך עושים את זה? לפני הרכישה של מקרר או מקפיא חדש, יש ללמוד לבחון את התווית שבה מופיעים סימנים וצבעים מוסכמים המעידים על היעילות האנרגטית של המקרר או המקפיא שרוצים לרכוש. בתווית האנרגיה צריך לבדוק כי כתוב מספר הדגם של המקרר. הדרגות מסומנות באותיות A-G כאשר A מצביעה על חסכון מקסימלי ו-G היא הדרגה הנמוכה ביותר. רצוי לבחור מקרר או מקפיא בדרגות A אוB . הפרש בין הדרגות השונות יכול להגיע לכדי 40% ולפעמים אף יותר!

אור ירוק לחסכון

לפי החוק יסומנו בתווית חצים בגווני ירוק שונים עד צהוב ואדום: החץ הכי ירוק מסמן ניצול אנרגטי גבוה יותר, וחץ אדום משמעותו ניצול אנרגטי נמוך יותר.

לאחר הרכישה יש לשמור על שימוש נאות שגם לו השפעה מהותית על ניצול האנרגיה.

יש להציב את המקרר במרחק של 15 ס"מ מהקיר (ולא קרוב יותר), כדי למנוע הצטברות חום שתדרוש פעולת קירור עוצמתית יותר וצריכת חשמל גבוהה יותר ב-10%. כמו כן, הימנעו מלהניח חפצים מעל המקרר, כדי שלא ייחסם נתיב יציאת האוויר החם מהמדחס, שאף היא עלולה לגרום לעליה של כ-10% בצריכת החשמל.

עדיף שלא להציב את המקרר ליד מכשירים פולטי חום, כמו: תנור בישול ואפייה, מכונת כביסה, מכונת ייבוש, מדיח כלים, תנוח חימום, או הסקה וכד'. וגם לא ליד מקום שאליו חודרת השמש. כל חום מיותר שמתווסף, מגדיל את העומס ואת צריכת החשמל.

יש לכוון את התרמוסטט לדרגה מתאימה. כיום רוב המקררים הינם בעלי שני תרמוסטטים נפרדים: האחד לתא המזון והאחר לתא ההקפאה. יש לזכור כי קירור מוגזם צורך אנרגיה מיותרת.

יש להקפיד כי המרווחים בין הדלתות והדפנות של המקרר, או המקפיא, יהיו אטומים, ולדאוג שהדלתות יסגרו באופן הרמטי.

כדי לבדוק סגירה הרמטית של הדלתות, מכניסים פיסת נייר בין הדלת למקרר ולסגור את הדלת, אם הנייר יוצא בקלות כשמושכים אותו, סימן שהאיטום אינו חזק מספיק והדבר עלול לייקר את עלות השימוש ב-20%!

זיכרו כי בכל פתיחה של דלת המקרר, בורח אוויר קר והמדחס מתחיל לפעול שוב, כדי להגיע לטמפרטורה הקבועה. השתדלו להימנע מפתיחת הדלת בתדירות גבוהה, ולמדו גם את הילדים לא לעשות זאת. שינוי הרגל כזה יכול להוזיל לכם את החשבון בכ-20% נוספים, וגם להועיל לדיאטה.

כדי לא להעמיס על מערכת הקירור הימנעו מהכנסת מזון חם למקרר, מכיוון שהדבר צורך מידת קור מיותרת.

כאשר מעוניינים להפשיר, מומלץ להניח את המזון במדף התחתון שבמקרר, או אם יש מדף הפשרה (של 0 מעלות).

יש להקפיד על ניקוי של הקרח בתא ההקפאה. קרח רב מידי גורם לצריכת אנרגיה מיותרת ופוגע ביעילות המקרר.

לסיום, לא לשכוח ברכישת מקרר חדש להשוות מחירים בחנויות שונות, כדי להגיע למחיר הזול ביותר. בנוסף לא לשכוח את ההובלה שמחירה מתווסף לעלות המקרר, והיא נקבעת על פי הגישה לבית, הקומה ועוד.

כשמתאמים את ההובלה יש לסכם מראש את הצורך בפינוי המקרר הישן. כדי לא להשאיר זאת כאלמנט פתוח לדרישות תשלום נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר