מתכון לארנצ'יני - כדורי אורז מטוגנים וגבינה בציפוי פריך

האיטלקים עושים כבוד לקציצות, לביבות ומטוגנים באופן כללי. כדורי הארנצ'יני, תוצרת איטלקית כמובן, הם כדורי אורז זהובים ופריכים מבחוץ, ממולאים גבינה נוטפת מבפנים (מתכונים, אוכל)

ארנצ'יני - כדורי אורז מטוגנים וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות אורז בסמטי סוגת
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 כפות קמח
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • למילוי: גבינה צהובה קשה

אופן הכנת כדורי ארנצ'יני:

רגע לפני: האיטלקים עושים כבוד לקציצות, לביבות ומטוגנים באופן כללי. כדורי הארנצ'יני, תוצרת איטלקית כמובן, הם כדורי אורז זהובים ופריכים מבחוץ, ממולאים גבינה נוטפת מבפנים.

הכנת האורז: בוררים את האורז ושוטפים אותו במסננת. מניחים בצד לייבוש קצר, מחממים 3 כפות שמן בסיר, ומטגנים בו קלות את האורז תוך ערבוב מתמיד, במשך 3 דקות. מוסיפים 3 כפיות שטוחות של מלח, ו6 כוסות מים רותחים בהדרגה, מערבבים היטב ומכסים את הסיר, לבישול על אש נמוכה במשך של 15-20 דקות, לפי הוראות היצרן. מכבים את האש כאשר האורז מוכן לגמרי ורך.

הכנת כדורי ארנצ'יני: מעבירים את האורז לקערה, טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, וכך גם את הגבינה הצהובה המגוררת והקמח. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, חותכים לקוביות את גוש הגבינה הצהובה, ומטביעים קוביית גבינה במרכז כל כדור.

• מגלגלים את כדורי האורז בצלחת שטוחה עם פירורי הלחם.

• מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר