מתכונים לפסח 2016

מתכון לסלמון אפוי עם ריבת בצל - כשר לפסח

זו כנראה הדרך הכי טעימה להגיש את הסלמון בפסח: מתכון לסלמון בתנור עם ריבת בצל - מנת פתיחה במתיקות מעודנת, פשוטה להכנה וקוצרת מחמאות בגלל המראה המרשים (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלמון בתנור עם ריבת בצל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 נתח פילה סלמון טרי שלם
  • 8 בצלים לבנים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית פלפל גרוס טרי
  • מלח
  • 4 כפות שמן

אופן הכנת סלמון בריבת בצל:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מקלפים וחותכים את הבצלים לפרוסות דקות.

3. מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את פרוסות הבצלים על אש בינונית. כשהבצלים מתחילים להשחים, עוברים לערבוב מתמיד בכף עץ, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

4. מוסיפים למחבת את הסוכר, הפלפל השחור והמלח ומערבבים ללא הפסקה. כשהבצלים מתקרמלים, כלומר מקבלים גוון זהוב ונעשים רכים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתקבלת ריבה זהובה. מסירים מהאש.

5. מניחים את נתח הסלמון בתבנית חסינת אש משומנת קלות, ויוצקים מעל את ריבת הבצל.

6. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר