מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי עם ירקות מוקפצים

מתכון למנה יפה וצבעונית של ספגטי ארוכים, שלל ירקות מוקפצים ומגוון טעמים. הספגטי מתאים כארוחה בפני עצמה, כתוספת נלווית למנה העיקרית ואף כסלט קר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ספגטי קליל עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 חבילת ספגטי
  • 1 קישוא קטן
  • 1 חציל קטן
  • 1 פלפל ירוק
  • 3 שיני שום
  • 1/2 סלסילה פטריות שמפניון טריות
  • 8 עגבניות שרי
  • צרור עלי פטרוזליה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת ספגטי עם ירקות מוקפצים:

רגע לפני: מתכון למנה יפה וצבעונית של ספגטי ארוכים, שלל ירקות מוקפצים ומגוון טעמים. מנת הספגטי מתאימה כארוחה קלילה ודי משביעה, או כתוספת נלווית למנה העיקרית (המתכון פרווה לגמרי) והאופציה המועדפת: סלט קר ויפה לזמנים חגיגיים.

הכנת הירקות המוקפצים:
• פורסים את הקישוא לעיגולים, חותכים את החציל לקוביות, ואת הפלפל הירוק לרצועות. פורסים את הפטריות (ללא הרגל) ואת שיני השום לפרוסות, חוצים לשניים את עגבניות השרי.

• מחממים שמן במחבת על אש גבוהה במיוחד, ומקפיצים במחבת הלוהטת את כל הירקות עם מעט מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך כמה דקות עד שהם נצרבים מעט.

הכנת הספגטי:
• מרתיחים סיר גדול מלא במים, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הספגטי וכפית מלח אחת, ומבשלים לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, אך פחות דקה אחת, כיוון שבהמשך מאחדים את הפסטה עם הרוטב, בו היא תמשיך להתבשל. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה.

• מסירים את הספגטי מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הספגטי, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

• מעבירים את הספגטי למחבת עם הירקות המוקפצים, מנמיכים מעט את האש, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, כדי שהפסטה תספוג היטב את הטעמים.

אופן ההגשה: קוצצים דק את צרור הפטרוזיליה, מניחים מספר כפות מהספגטי על צלחות הגשה, ורגע לפני שמגישים, מפזרים מעל כל מנה מעט פטרוזיליה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר