מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר

ארוחה שלמה בסיר אחד שכל אחד צריך לדעת: מתכון להכנת קציצות עוף פיקנטיות וטעימות להפליא מבושלות היטב ברוטב עגבניות אדום ועשיר שפשוט לא תוכלו להישאר אדישים אליו (מתכונים, אוכל)

קציצות עוף ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 בצל בינוני
  • 1 תפוח אדמה
  • 3 שיני שום
  • קורט כרכום
  • קורט כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 1 בצל
  • 4 עגבניות בשלות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1 שן שום
  • קורט פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף ברוטב עגבניות

רגע לפני: כל אחד צריך לדעת להכין קציצות עוף ברוטב אדום. מתכון חובה להכנת קציצות עוף פיקנטיות וטעימות להפליא מבושלות היטב ברוטב עגבניות אדום ועשיר שפשוט לא תוכלו להישאר אדישים אליו.

הכנת קציצות העוף:
• מגרדים את הבצל ותפוח האדמה בעזרת פומפייה לתוך קערה.

• קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה.

• מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל (לפי הטעם) ולשים היטב לתערובת אחידה.

הכנת רוטב העגבניות:
• ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבניות תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• קוצצים לריבועים קטנים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות.

• פורסים את שן השום ומוסיפים לסיר, יחד עם רסק העגבניות וכוס המים. מבשלים עד שהרוטב נעשה סמיך, מידי פעם מערבבים.

• יוצרים כדורים קטנים מתערובת העוף ומורידים בזהירות לתוך רוטב הסמיך. מבשלים את הקציצות והרוטב במשך 20 דקות, עם מכסה סגור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר