מתכון: קוגל ירושלמי שלא הכרתם

מתכון לקוגל ירושלמי: אחד המאכלים המזוהים ביותר עם שבת במגזר החרדי היא פשטידת איטריות מתוקה, המוגשת לצד מלפפונים חמוצים. מתכון משודרג (מתכונים לשבת, אוכל)

אודליה שפר | כיכר השבת |
(צילום: ישראל ברדוגו)

מתכון לקוגל ירושלמי: אחד המאכלים המזוהים ביותר עם שבת במגזר החרדי היא פשטידת איטריות המתוקה, המוגשת לצד מלפוונים חמוצים. מתכון משודרג.

החומרים:

חצי קילו אטריות ביצים מבושלות.

4 ביצים

חצי כוס קרמל

רבע כוס שמן

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס צימוקים כהים

כך תכינו:

מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.

מניחים במחבת מעל להבת אש נמוכה חצי כוס סוכר ושתי כפות מים, בוחשים ללא הפסקה עד שהסוכר נמס ומקבל גוון כתום או חום בהיר מרגע שהצבע נשתנה מסירים מהאש.

בוחשים יחד את הביצים עם המלח והפלפל, ומכניסים עם הקרמל לאחר שהצטנן מעט.

לתערובת מוסיפים כעת את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.

מכניסים לסיר המשומן בתחתית. חשוב להקפיד על סיר המיועד לאפייה בתנור. ומהדקים מעט כלפי מטה. מכסים את הסיר בנייר כסף ואופים במשך הלילה.

ההגשה: לצד מלפפונים חמוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר