תחקיר החלב: הרחיקו אותו מהילדים שלכם

החלב לא בשביל ילדיכם. אם אתם מעוניינים לוותר על החוויה המפוקפקת של דלקות האוזניים, כאבי הבטן האסטמה, הברונכיטיס וכל תופעות ´עונת הגזים´ - הניחו את חלב-הפרה בצד. הרחק מהישג ידם של ילדים. תחקיר החלב, פרק 3

חנה בורט, שפרה טנא | כיכר השבת |

לא משחק ילדים. החלב לא מיועד לילדיכם. נקודה. אם אתם הורים לילדים קטנים, מן הסתם הצרחות של מה שמכונה ´עונת הגזים´ בחודשיו הראשונים של התינוק שבביתכם – עדיין מהדהדות באוזנכם. לא כולם עוצרים רק בזה, רבים נתקלו מקרוב בזוועת דלקות האוזניים החוזרות ונשנות, באימת הברונכיטיס והאסטמה (וסיוט האינהלציה), בדלקות העור המוזרות ובנהרות הנזלת הבלתי-נגמרת, וזה ממש, אבל ממש, לא הכל.

לפרק הראשון בסדרה: סכנה, חלב!
לפרק השני, הקשר בין חלב לסרטן

קשה בהחלט לוותר על מעדן החלב שאותו אתם רגילים לאכול בבוקר בדרך לעבודה, בכולל, או סתם לסוג של ארוחה קלה ומזינה במהלך שעות היום – הרגל הוא הרגל וקשה לשנותו (על אף שמומלץ מאד). אבל שימו לב, הרבה פחות קשה לחנך את ילדיכם אחרת – פשוט לוותר על מוצרי החלב. מה רע בפרי עסיסי ומזין? מדוע שלא תתנו לו שקדים, אגוזים או כל תחליף בריאותי אחר שתמצאו לנכון?

למה? בגלל העובדות הקשות:

חלבוני החלב - הקזאין ומי הגבינה (המצויים גם באבקת חלב לתינוקות), מפריעים בספיגת הברזל ממערכת העיכול, דבר העשוי לגרום לאנמיה. למה? החלב מכיל חלבון מסוים הגורם לתגובת רגישות קשה של דפנות המעיים, כתוצאה מכך נוצר דימום במערכת העיכול הגורם לתינוק לאבד דם ולהגיע לרמת ברזל אנמית.

הורמונים – חלב הפרה עמוס בהורמונים מגופה של הפרה והורמונים נוספים המוזרקים לגופה. ההורמונים מוזרקים לגוף הפרה כדי להגביר באופן משמעותי את תפוקת החלב שלה – עד לפני כמה עשורים הניבה פרה בסך הכל – 8 ליטר חלב מדי יום, כיום מניבה פרה ממוצעת ברפת הישראלית – 40 ליטר חלב מדי יום. איך זה קורה? על ידי מתן הורמונים שונים הפרה מוחזקת במצב של הריון כמעט תמידי הגורם לה להגביר את קצב יצור החלב שלה, ומשם, היישר ל"כוס הבריאות" שאתם נותנים באהבה לילדיכם. על הנזקים של הכנסת הורמונים לתפריט הקבוע שלכם ושל ילדיכם אין צורך להכביר במילים.

תינוקות רבים נפגעים מחלב-פרה

יצחק בן אורי, מומחה לריפוי בתזונה, שעברו דרכו מאות רבות של מקרים בהם הצליח לרפא חולים בכל סוגי המחלות, כותב בספרו "תזונת האדם ובריאותו": "כל המחקרים המודרניים והניסויים בעשרות השנים האחרונות מראים שתינוקות רבים נפגעים מחלב-פרה. התינוקות מפתחים מה שקרוי "אלרגיות": נזלת, ברונכיטיס, שלשול, דלקת עור, וכד´. אך מה שמכונה על ידי הממסד הרפואי "אלרגיה לחלב" הינו למעשה מצב הנובע מאי-התאמת חלב הפרה לתינוק, הגורם לו לנזקים".

בן אורי מדגיש את מה שהרופאים פשוט לא יודעים, או לא מגלים לכם: "יש להבין כי האשמה היא בחלב הפרה ולא בתינוק" - זה הכל.

אמנם הפרסומות מלמדות אתכן, האמהות, שהחלב הוא "לתת להם את הטוב ביותר" ולתת לילד בכל גביע מעדן שוקו - מחצית מהצריכה המומלצת ביום של סידן, כך שהוא יהיה "חזק" (ו"חרוץ הכיתה") – למרות זאת כדאי לכם לשוב ולהיזכר בלילות טרופי השינה או בתור לרופא (שיגיד "זה ´גזים´ ואין מה לעשות") ולהחליט במה כדאי לכם לבחור – בילד המחייך מהפרסומת או בחיוך של ילדיכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר