פירות יבשים, האם הם בריאים? • חלק ב

מדור צרכנות נבונה מגיש את החלק השני של המדריך התזונתי המלא לפירות ט"ו בשבט • כמה הם בריאים? האם יש בהם סכנות בריאותיות? • כל התשובות בכתבה (צרכנות)

שושי מילר | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

לאחר שהגשנו לכם את החלק הראשון של המדריך הבריאותי לפירות ט"ו בשבט מדור צרכנות נבונה מתכבד להגיש לכם את החלק השני של המדריך הבריאותי המלא, לפירות ט"ו בשבט..

אננס מיובש

הערה קטנה לפני שניגשים לאננס המיובש. כפי שכתבתי במדריך הקודם. באננס מיובש, פאפיה ודומיהם ישנם מוצרים לא טובים בריאותית (לפחות בשל העובדה שמוסיפים להם שכבת סוכר עבה), יש היום בשוק מוצרים מעולים המיובשים באופן טבעי כדאי לרכוש אותם למרות שהם יקרים מעט יותר.

כמה קלוריות: 100 גרם של אננס מיובש מכילים 250 קלוריות, וחתיכה אחת מכילה 50 קלוריות. פרי מיובש טבעי מכיל אף פחות קלוריות.

ערך תזונתי: אננס עשיר בסיבים, אשלגן ובמנגן. למנגן יש השפעה לטובה על תהליך החמצון בגופינו.

בננה מיובשת

כמה קלוריות: ב-100 גרם בננה מיובשת 519 קלוריות שלמות. 10 יחידות של בננה פרוסה יספקו לגופינו 35 קלוריות.

ערך תזונתי: גם כאן אני מתייחסת לבננה הפרוסה הנמכרת בחנויות בצורתה הלא טבעית. לבננות הללו יש חסרונות בריאותיים מובהקים (מעבר לתוספת הסוכר שישנה באננס למשל) יש בהן תכולת קלוריות גבוהה, ותכולת שומן לא בריאה במיוחד (הבננות מטוגנות בשמן).

גם כאן אם נקנה את הזן הטבעי (שהוא מאוד נדיר בבננות מיובשות) נוכל לינות מסיבים תזונתיים ואשלגן.

שזיפים מיובשים

כמה קלוריות: 100 גרם של שזיף מיובש מכילים 240 קלוריות. שזיף אחד מכיל 20 קלוריות.

ערך תזונתי: שזיפים מיובשים עשירים באשלגן ובסיבים תזונתיים. זהו גם אחד הפירות העשירים ביותר בנוגדי חימצון. שזיף מיובש נמצא בין עשרים המזונות בעלי התכולה הגבוהה ביותר של נוגדי חימצון.

תהליך הייבוש אמנם הורס חלק מתכונות השזיף הטרי, אך דווקא מגביר את פעילות כמה מנוגדי החימצון שבפרי. שזיפים יבשים עשירים גם בבור, מינרל שחשוב למניעת אוסטיאופורוזיס.

אכילת שזיפים יכולה לסייע במניעת נזק חימצוני לתאי המוח, לשומנים בדם ולקרומי התאים ובכך להגן מפני בעיות בתפקוד המוח, לרבות בעיות זיכרון, מחלות לב וכלי דם וסרטן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר