ביקור ממלכתי

פרס: "לאפשר לחרדים לעבוד תוך הפרדה בין גברים לנשים"

נשיא המדינה הגיע לביקור במכללה החרדית בירושלים ודיבר על השינוי המתחולל במגזר החרדי. "אין כל סיבה שהחרדים ידירו רגליהם מעולם העבודה. אפשר לשלב את החרדים בעולם הזה, תוך הפרדה בין נשים לגברים ומתן זמני תפילה. העם היהודי קטן ושופע כשרונות ואנו חייבים שכולם ישתתפו בחברה ובכלכלה" (אקטואליה)

"על המעסיקים להתאים את תנאי ההעסקה למגזר החרדי על מנת לאפשר שילוב של החרדים בכלכלה הישראלית" - כך אמר היום נשיא המדינה, שמעון פרס, בביקור שערך במכללה החרדית ירושלים.

במהלך הביקור, נפגש פרס עם עשרות סטודנטים וסטודנטיות וענה על שאלותיהם. את הנשיא אירחה מייסדת ויו"ר המכללה, עדינה בר-שלום, בתו של נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הרב עובדיה יוסף, המקדמת לימודים אקדמאים ותעסוקת נשים וגברים חרדים בשוק העבודה.

עם תחילת המפגש אמרה בר שלום לנשיא: "תודה שכיבדת אותנו בביקור במכללה החרדית. מכללה וחרדית היו בעבר צמד מילים שלא מתחברות, אך הנה מול עינייך ההוכחה שהצלחנו וכעת המשימה מוטלת גם על כתפיי האחרים – יישום האתגר הגדול לשלב את בוגרי המכללה בשוק העבודה ובחברה הישראלית."

בנאומו בפני הסטודנטים, אמר הנשיא:"אין כל סיבה שהאוכלוסייה החרדית בישראל תדיר את רגליה מעולם העבודה ותתקיים בעוני. אנו חיים בעידן של שינוי וכניסת החרדים למעגל העבודה היא תהליך חשוב ואפשרי תוך הקפדה וכיבוד תנאי ההעסקה הייחודיים הנדרשים ובראשם הפרדה בין נשים לגברים ומתן זמני תפילה. העם היהודי קטן ושופע כשרונות ואנו חייבים שכולם ישתתפו בחברה ובכלכלה, כך הן הפרט, והן החברה והכלכלה הישראלית ייצאו מכך נשכרים"

לסיום, ברך פרס את ראשי המכללה ואמר:"אני מודה לעדינה ולשותפיה לדרך על העשייה החשובה. זהו מפעל ייחודי, בעל חשיבות עצומה משום שביכולתו לסייע לגשר על הפערים, לקרב לבבות ולהוביל חזרה לשותפות בעם."

המכללה החרדית הוקמה לפני כעשור על מנת לפתוח בפני הציבור החרדי את ההזדמנות לרכוש השכלה ברמה הגבוהה ביותר תחת קורת גג חרדית.

המכללה החרדית מהווה אכסניה לאוניברסיטאות מוכרות אשר מעניקות תארים לסטודנטים.

כיום לומדים בה לתואר ראשון סה"כ 1270 סטודנטים, מתוכם 850 סטודנטיות מזרמים חרדיים שונים ברחבי הארץ.

את ביקור הנשיא ארגן מנכ"ל המכללה, עו"ד אריאל דרעי.

(תמונות: קובי הרשברג, צילום וידאו: קובי ישעיהו, כיכר השבת)

ya@kikar.net

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר