קלאסיקה בלקנית: מתכון לבורקס גבינה פריך

לבורקס הגבינה הידוע, שהרומנים מתעקשים לקרוא לו "משולש טורקי", יש רק דרך קלאסית אחת להכנה: בצק עלים וגבינה • זהירות: מכיל קצת יותר מידי קלוריות (מתכונים, אוכל)

בורקס גבינה פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מופשר וקר
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • שומשום / כצח לפיזור

אופן ההכנה:

• מפשירים את בצק העלים ומכוונים את התנור לחום של 190 מעלות.

• לאחר הפשרת בצק העלים לטמפרטורת החדר (שימו לב שהבצק לא יהיה קפוא, אך יישאר קר), מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו קלות את הבצק למלבן דק בעובי 2 מ"מ.

• מחלקים את הבצק לריבועים שווים בגודל 10X10 ס"מ.

• מערבבים היטב את הגבינה עם כף המלח ומניחים כפית גדושה במרכז כל ריבוע בצק.

• מקפלים כל ריבוע למשולש ומהדקים את הקצוות.

• מסדרים את משולשי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה, טורפים את הביצה, מברישים את המשולשים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או כצח.

• מכניסים לאפיה במשך 10 דקות, מידי פעם בודקים את התנור ומוציאים כאשר הבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר