מתכון לשיפודי סלמון ברוטב אסיאתי עדין

אוהבים סלמון? לפניכם מנת פתיחה מעולה לארוחה שתפתח לכם את התיאבון: מתכון לשיפודי סלמון קטנים ברוטב אסיאתי עדין ופיקנטי שישאיר לכם טעם של עוד (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
שיפודי סלמון ברוטב אסיאתי מתוק (צילום אילוסטרציה: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גר' דג סלמון טרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 6 שיני שום
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כף שמן קנולה
  • 1 כף שומשום לפיזור
  • 1 כף בוטנים טריים עם קליפה
  • שיפודים קצרים

אופן ההכנה:

• חותכים את פילה הסלמון לקוביות בגודל אחיד.

• קולים את הבוטנים: מחממים מחבת כבדה על אש נמוכה, מפזרים עליה את הבוטנים, מוסיפים כפית שמן, זורים מעל 2 כפיות מלח ומערבבים. כאשר הבוטנים זהובים ושזופים, תדעו שהם מוכנים.

• בסיום הקלייה, קוצצים דק את הבוטנים.

• קוצצים דק את צרור הכוסברה ושיני השום, מגרדים את שורש הג'ינג'ר ומכניסים לקערה. מוסיפים את הסויה, הצ'ילי, הכוסברה, השומשום והבוטנים הקלויים שקצצתם ומערבבים הכל יחד.

• מוסיפים לקערה את קוביות הסלמון, מערבבים שוב ומכסים את הקערה. משרים את הדג למשך שעה במקרר כדי שטעם התבלינים ייספג בו היטב.

• לאחר הקירור, מוציאים את הדג מהמקרר ועל כל שיפוד, משפדים 3 קוביות סלמון.

• משמנים מחבת פסים כבדה בחצי כף שמן ומחממים על אש בינונית.

• מניחים את שיפודי הסלמון על המחבת, ומטגנים אותם בעדינות מכל צד.

אופן ההגשה: לצד אטריות נודלס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר