הכוכב הבלתי מעורער: חומוס
הכוכב הבלתי מעורער: חומוס (צילום: shutterstock)
אאא

בחזרה לעבר החלק השני: בשבוע שעבר המלצנו לכם להתחיל להכין בבית ולחסוך מאות שקלים בחודש. התעסקנו בעיקר בגבינות, היום חזרנו למטבח הקלאסי, אבל גם כאן מדובר בשני סלטים שכולנו קונים - חומוס ומטבוחה. שני סלטים שדווקא בהכנה ביתית הם הרבה יותר טעים והרבה יותר בריאים. 

הכוכב הבלתי מעורער: מתכון לחומוס

אחת ההוצאות הקלאסיות והמיותרות ביותר, היא על חומוס. החומוס הביתי טעים לאין שיעור מקנוי, ובריא הרבה יותר. חומוס הוא גם סלט שנמצא בדרך קבע במקרר, והכנה עצמית שלו תחסוך לנו, הרבה שומנים מיותרים, חומרים משמרים וכמובן כסף. 

מה צריך?

  • כחצי קילו גרגירי חומוס מבושל (ככל שהזן יותר איכותי, תקבלו סלט יותר איכותי)
  • כוס טחינה גולמית
  • לימון למיץ לימון (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • כפית שום כתוש
  • 4 כפות שמן זית
  • מעט מי בישול

איך מכינים? 

  • בוררים את החומוס ומשרים אותו למשך הלילה (המהדרין משרים גם כמה לילות).
  • מבשלים את החומוס המושרה עד לריכוך מלא. (3-4 שעות בסיר רגיל ובסיר לחץ  (בסיר לחץ כשעה עד שעה ורבע, ואילו בסיר רגיל בין 4-3 שעות).
  • טוחנים את החומוס במעבד מזון (או מועכים בשיטת הסבתא במכתש). תוך כדי הטחינה מוסיפים את שמן הזית, הטחינה, התבלינים  וחצי מכמות הלימון.
  • שימו לב כי בעת הטחינה נקבע מרקמו של החומוס, למרקם גרגירי, טחנו את הגרגירים בפולסים קצרים. למרקם קרמי תנו לחומוס להסתובב עד לאובדן הכרה במעבד המזון.  כך או כך את מי הבישול מוסיפים בהדרגה.
  • בתום הטחינה טועמים ומתקנים טעמים.

מטבוחה

מה צריך?

  • 1 קילוגרם עגבניות בשלות ואדומות כדם
  • 2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים
  • 4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים, חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שם פרוסות
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף פפריקה
  • חצי כוס שמן

איך מכינים?

  • שמים את השמן בסיר ומאדים בו את השום והפלפלים, תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה מאד כ- 45 דקות, עד שהתערובת סמיכה. אם יש צורך, מוסיפים במהלך הבישול מעט מים.