אאא

"מעכשיו נקפיד לאכול רק דגים כשרים", זה המסקנה של אנטולי וורבוב, תושב קריית-ים שכמעט הוא וזוגתו מתו בעקבות הרעלה שנגרמה מאכילת דג אבו-נפחא. ארבעה ימים אחרי שפונו יחד לבית-החולים, במצב קריטי, כשהם מחוסרי הכרה, הם מתחילים להתאושש ולהבין מה קרה להם.

"שכן שלנו, שהוא גם חבר, הביא לנו את הדג ובישלנו אותו", סיפר וורבוב. "אכלנו אותו חצי חצי, ותוך חצי שעה התחלנו להרגיש רע מאד. הרגשנו שנינו לא בסדר, והבנו שצריך להזמין אמבולנס. היו לי כאבי ראש עזים ולא היה לי כח לעשות כלום. אז, התחלתי להבין שמשהו לא בסדר".

זוגתו סיפרה: "בחיים לא שמעתי על הדג הזה ולכן לא היה לי חשש כשאכלתי אותו", אמרה. "אנחנו מבינים היום שכמעט הלכנו למות, בחיים שלי אני לא רוצה לשמוע על דגים יותר. אני לא כועסת על החבר שלנו, הוא לא ידע שזה מה שיקרה. אני רוצה שכולם ידעו שדגים זה מסוכן".