סלט ניסואז ברוטב וינגרט
סלט ניסואז ברוטב וינגרט (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 קופסת טונה בשמן משימורים
  • 3 ביצים קשות
  • 4 עלי חסה
  • 1 בצל סגול
  • 10 עגבניות שרי
  • 2 מלפפונים
  • 2 תפוחי אדמה
  • חופן שעועית ירוקה טריה ורעננה
  • 15 זיתים מסוג טאסוס
  • 2 כפות צלפים (לא חובה)
  • לרוטב הוינגרט:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית חרדל חלק
  • 2 כפות חומץ
  • 1 שן שום
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

אאא

• מכניסים את הביצים לסיר מלא מים (שמכסים את הביצים בכשני מילימטר), ומבשלים על אש גבוהה, עד שהמים רותחים. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 10-15 דקות נוספות. לאחר הבישול, מוציאים את הביצים מהסיר וממתינים שיצטננו. 

• מקלפים את תפוחי האדמה, מניחים אותם בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא. מבשלים את תפוחי האדמה במשך כ-20 דקות לפחות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. לאחר מכן, מסננים היטב את תפוחי האדמה ומניחים אותם בצד לקירור.

• במקביל, מכינים את ירקות הסלט ומניחים ישר בקערה גדולה, כזו שמתאימה להגשה:

- קורעים ביד את החסה לחתיכות בינוניות.

- חוצים לשני חצאים את עגבניות השרי.

- פורסים לטבעות דקות את הבצל הסגול.

-מקלפים קלות את המלפפונים וחותכים אותם לקוביות מעט גסות.

• מסננים את הטונה מהשמן ומוסיפים לקערה.

• חותכים לרבעים את הביצים, ואת תפוחי האדמה לקוביות בגודל שווה.

• מוסיפים לקערה את השעועית, הזיתים והצלפים.

אופן הכנת רוטב וינגרט:

• כותשים את השום ומניחים בכלי שניתן לסגור עם מכסה, כדי שיהיה ניתן בהמשך לערבב את הרכיבים לכדי רוטב אחיד.

מוסיפים לכלי את שמן הזית, החומץ, החרדל ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• סוגרים את הכלי, מנערים היטב, מוסיפים ערבוב או שניים בעזרת כף כדי לקבל מרקם חלק.

אופן ההגשה: סמוך להגשה, מוזגים את הרוטב מעל הסלט. מתאים במיוחד עם פרוסות לחם מחמצת בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!