דאל הודי. תבשיל עדשים עשיר
דאל הודי. תבשיל עדשים עשיר (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג עדשים כתומות שהושרו במים כשעתיים
  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • 1 כף קארי
  • 1 כפית צ'ילי אדום קצוץ
  • 1/2 צרור כוסברה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן

אופן הכנת תבשיל עדשים וירקות:

אאא

רגע לפני: נזיד לוהט שממלא את הבית בניחוחות עמוקים: מתכון להכנת דאל הודי - תבשיל עדשים כתומות וירקות עשיר ומזין בתיבול חריף, שמגישים חם ליד אורז לבן וצרור כוסברה קצוצה.

• קולפים וחותכים לקוביות את הגזרים, תפוחי האדמה והעגבנייה (בקליפתה). קוצצים את הכוסברה.

• קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר יחד עם הג'ינג'ר הקצוץ, עד להזהבה. מתבלים בצ'ילי, קארי, כמון, ופלפל.

• מוסיפים את קוביות הגזר ותפוחי האדמה, מטגנים במשך 2 דקות, מוסיפים גם את העדשים ומתבלים במלח לפי הטעם.

• מכסים במים עד מחצית הסיר, ומבשלים על אש נמוכה, עד שתפוחי האדמה מתרככים והעדשים מאבדות מעט מצורתן המקורית. התבשיל צריך להיות סמיך במידה, ולא נוזלי מאוד. ניתן להוסיף מים אם הנזיד מתייבש מעט.

• לקראת סוף הבישול, מוסיפים את העגבנייה והכוסברה הקצוצה.

אופן ההגשה: מגישים את התבשיל חם לצד אורז לבן וכוסברה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!