אאא התייחסות מפתיעה לסוגיית "קווי המהדרין", או בלשון התקשורתית "הדרת נשים", הגיעה אתמול (שלישי) דווקא מכיוונו של מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א.
העיתונאי יהודה שלזינגר מ'ישראל היום' מביא הבוקר (רביעי) ציטוטים מהרב חיים כהן, עוזרו הוותיק של מרן הגרי"ש אלישיב שסיפר כי הרב אלישיב עודכן בפרטי הסערה הציבורית וכי הוא קובע ש"לא ניתן לכפות הפרדה בין נשים לגברים במרחב הציבורי".
לגבי הפרדה באוטובוסים אמר: "הרב חושב שטוב לעשות הידור כשמדובר בקו פרטי, אבל אי אפשר לחייב חברה ציבורית לעשות את זה. אפשר לשכנע, אפשר להסביר שכלכלית זה כדאי, אבל אי אפשר לכפות על חברה ציבורית דבר כזה".
"מצד הדין אין חיוב לקיים הפרדה באוטובוס. כשהיינו צעירים ונסענו באוטובוס, כשהיו מתיישבות לידינו נשים, היינו מצטנפים לצד וזהו. ואם הייתה אישה לבושה יותר מדאי בפריצות, היינו אומרים: "סליחה! אני צריך לרדת", ועוברים מקום".
"אדוני אבי שליט"א סבור שקווי מהדרין, זה "הידור" בדיני הצניעות, ודבר טוב. ולכן עד לפני כשנתיים הייתי הנציג של מרן שליט"א ב"וועדה לענייני תחבורה". אמנם, הכוונה הייתה לעשות את זה בשקט, "לא ברעש ה'", ואך ורק לאותם המעוניינים מרצונם החופשי לשבת בצורה כזו בלבד. זו הדרך של חכמי ספרד ושל מרן שליט"א, כמו שכתבת, שאנחנו בשיטת בית הלל".
"לצערנו, מספר עסקנים שאינם נשמעים לרבנים, הגזימו בדבר. וגם כתבו מודעות בסגנון תקיף, שאינו לפי שיטתנו, עם השם שלי, מבלי שבכלל הראו לי את המודעה. לכן לפני כשנתיים פרשתי מהוועדה, וטוב שעשיתי כך, תראה היום מה שנהיה מזה בתקשורת".
"כדי לשמור על קדושת העיניים, צריך לקחת ספר קטן וללמוד בו בדרך. בצעירותו, נסע אדוני אבי שליט"א באוטובוס, ישב ולמד. הרבנית ז"ל התיישבה על ידו, והוא לא שם לב מרוב שהיה שקוע בלימוד. לרבנית ז"ל היו 2 סלים בידיה, ולפני שירדה ביקשה ממנו שיביא סל אחד לבית. אבל מרוב שהוא היה שקוע בלימוד הוא אפילו לא שם לב שאשתו דברה איתו, ולא הביא את הסל הביתה".