(צילום: פלאש 90)
(צילום: פלאש 90)
אאא

גולשות מדור משפחה בכיכר השבת, ממשיכות לשגר לשולחן המערכת מתכונים מגוונים. והפעם: הניה מציגה מתכון שהוא לדעתה "קל, מהיר ופשוט להכנה": סלמון בריצ'.

המצרכים:

פילה סלמון פרוס לפרוסות (עדיף הוורוד הנורבגי, הוא עסיסי יותר מהפילה האילתית)

לרוטב:

שמן זית

בצל ירוק (חבילה או שתיים, תלוי בכמות הדג, לבחור חבילה עם הרבה גבעולים ירוקים)

3 כפות אבקת מרק בצל

כוס+ יין לבן

2 חבילות ריצ'

ההכנה:

מסירים את העור ומניחים את פרוסות הסלמון השטופות בתבנית.

קוצצים בצל ירוק ומטגנים במחבת בשמן זית.

כשהבצל מתרכך וקצת משחים - מוסיפים את אבקת המרק ותוך כדי בחישה מוסיפים את היין.

מביאים לרתיחה (זה קורה מהר אז שימו לב לא לעזוב את השטח) ומוסיפים בבחישה את הריצ'.

כשהבלילה רותחת - יוצקים הכל על פרוסות הדג שבתבנית.

אופים בתנור במשך כ25-30 דקות על חום בינוני-גבוה.

לא לכסות את התבנית, הדג מתקבל שחום ומוקרם.

מגישים חם ויוצקים רוטב על הדג שבצלחת.

הצעת הגשה: להניח בצלחת פלפל חריף מטוגן, שילוב מעניין של חריף ומתקתק.

בתיאבון!