(צילום: shutterstock)
תוכן גולשים
(צילום: shutterstock)
תוכן גולשים
כתבה זו נכתבה על ידי גולש כיכר השבת. אין המערכת אחראית לתוכנה ו/או אמיתותה של הכתבה.

גולשות כיכר השבת ממשיכות לשגר הצעות למתכוני בשר חגיגיים וטעימים לסוכות, והפעם: המתכון יוצא הדופן של מרילין.

מצרכים

נתח כתף מספר 5, כ-20 חצאי שיני שום

מספר גבעולי רוזמרין,

רבע כוס שמן זית

רבע כוס דבש

רבע כוס חרדל

פלפל שחור גרוס

מלח גס

חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו

כ-30 תפוחי אדמה זעירים

כוס עשבים טריים

מלח גס, פלפל שחור גרוס

חצי כוס שמן זית.

הכנה

בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים לעומק הבשר.

באיזורים שונים ומחדירים את חצאי השום ואת הרוזמרין, מערבבים את השמן זית, הדבש החרדל המלח הפלפל ואת העשבים ומושחים / מעסים את הנתח בכל מקום.

אפשר בשלב זה גם לקשור את הנתח בעזרת חוט שפגט. שומרים את הנתח מכוסה - 24 במקרר.

מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם רכים, מסננים אותם ושמים אותם בקערה יחד עם העשבים, השמן המלח - הפלפל והשמן, מערבבים היטב.

מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות, בתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר מניחים את נתח הבשר.

מסדרים סביב את תפוחי האדמה אופים רבע שעה בחום זה, מנמיכים את החום ל- 180 ואופים 45 דקות לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד מבפנים.

אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קילו. אם הנתח הוא משחים מדי, מניחים בצורה רופפת נייר כסף מעל הבשר. מוציאים את התבנית ונותנים לנוח כרבע שעה לפני שפורסים.

הערה: גם התפוח האדמה וגם הבשר מתכווצים בזמן האפיה.

רוצים גם לכתוב כתבה משלכם ולפרסם אותה בכיכר השבת? הרשמו לאתר ושלחו לנו את הכתבה לתוכן גולשים.