חגיגה של מאכלים לשביעי של פסח
(צילום: מורן פינטו)
אאא

ערב שביעי של פסח בפתח והפעם הוא מתחבר לנו עם השבת מה שאומר המון מנות... המון טעמים... וכולם רוצים גוונים...

כמה מנות טעימות ומגוונות לכל מי שהיה כל החג במטבח וגם למי שלא, תייצרו מנות מעניינות מהירקות שעכשיו בעונה והם כ"כ עסיסיים, כמו כרובית טרייה ארטישוק טרי ומנגולד רענן.... 

המנות: עלי מנגולד ממולאים בקציצות בשר. עוף, בטטות ודבש. תחתיות ארטישוק ממולאות בשר. סלט כרובית קרנץ.

עלי מנגולד (עלי סלק) ממולאים בקציצת בשר

● 1 חב' עלי מנגולד
● 250 גר' עוף טחון
● 250 גר' בשר בקר טחון
● 1 בצל מגורד
● מלח, פלפל
● 2 עגבניות פרוסות
● 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה
בקערה מערבבים בשר טחון עם עוף טחון יחד, מוסיפים מלח, פלפל, בצל קצוץ, ופטרוזיליה.

בקערה לשים הכול לתערובת אחידה ומניחים בצד.
 

את עלי המנגולד שוטפים ומיבשים, את החלק הלבן באמצע העלה חותכים ומוציאים, אם העלים גדולים יש לחצות אותם לאורך, מניחים מעט מתערובת הבשר באמצע ומקפלים את העלה משני צידיו ומגלגלים (כמו בלינצ'ס).

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים


ככה מכינים את כולם, אם נשאר ממלית הבשר מכינים קציצות,

בסיר רחב מחממים מעט שמן ומניחים את פרוסות העגבניות מסביב מעל העגבניות מסדרים בצמוד את כל העלים הממולאים, ומניחים מעל את הקציצות הנותרות.

מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דק', או עד שהקציצות מוכנות.

עוף בטטות ודבש

● 6 כרעיים עוף.
● 2 בצלים סגולים גדולים מעט.
● 8 בטטות קטנות.
● מלח, פלפל.
● 4 כפות דבש.
● 2 כפות שמן.
● 6-8 שזיפים מיובשים (מגולענים) - לא חובה.

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני,
● בכלי חסין אש מניחים את מחצית מכמות הבצל הפרוס, מעל מניחים את העופות כשהם מנוקים
● מפזרים מעל את הבצל הנותר, על הבצל מניחים את הבטטות, מתבלים ומורחים בדבש, מזלפים מעל את השמן, ומניחים את השזיפים.
● אופים כשעה או עד שהעוף זהוב ומוכן.

ארטישוק ממולא בבשר ונענע
● 15 ראשי ארטישוק טריים או קפואים.
● 500 גר' בשר בקר טחון.
● 1 בצל לבן קצוץ דק.
● כמה עלי נענע טריים.
● מלח, פלפל.
● 2 בצלים פרוסים דק.
 

אופן ההכנה
בקערה מערבבים בשר טחון עם הבצל המלח והפלפל, מוסיפים את עלי הנענע.

בתוך כל תחתית ארטישוק מניחים קציצת בשר ומהדקים.

בסיר רחב מחממים מעט שמן ומטגנים בו קלות את הבצלים הפרוסים, מניחים את התחתיות מסביב צמודות.

מבשלים במשך כ-30 דק' או עד שהקציצות מוכנות.

סלט כרובית
● 1 ראש כרובית מפורקת לפרחים.
● 1/2 כרוב לבן קצוץ.
● 4 ענפי סלרי קצוץ.
● 2 בצלים ירוקים קצוצים.
● 1 חופן קשיו (לאוכלי הקטניות)  או שקדים קלויים.

לרוטב:
4 כפות מיונז בייתי, מלח, פלפל, 2 שיני שום כתושות, 2  כפות חומץ.

אופן ההכנה
● את כל מרכיבי הסלט מניחים בקערה גדולה
● את מרכיבי הרוטב מכינים בכלי קטן ומערבבים היטב
● שופכים את הרוטב ומערבבים סמוך להגשה.