סלט גזר מרוקאי
סלט גזר מרוקאי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 5 גזרים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 3 כפות מיץ מלימון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

אופן הכנת סלט גזר מרוקאי:

אאא

רגע לפני: אחת התוספות הפופולריות על השולחן מבית העדה הצפון אפריקאית: מתכון להכנת סלט גזר מרוקאי. לעומת הגרסה המוסלמית המתוקה, היהודים אוהבים את הסלט פיקנטי ביתי. וכדאי שתדעו: בסלט המקורי אין חומץ כלל.

• מקלפים את הגזרים ופורסים לעיגולים בעובי ס"מ אחד ומבשלים בסיר מלא מים ומעט מלח עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).

• במקביל, כותשים את השום, ומחממים את שמן הזית במחבת. 

• מטגנים קלות את השום במחבת על אש נמוכה, מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון ומלח ומערבבים. מסירים מהאש לאחר 2 דקות.

• מעבירים את הגזר לקערה ושופכים מעל את הרוטב שבמחבת יחד עם מיץ הלימון.

• קוצצים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומערבבים יחד עם הגזר סמוך להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!