סלמון טרי טובל במרינדת חמאה
(צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6 פרוסות של פילה סלמון טרי
  • 200 גר׳ חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ראש שום קלוף
  • מלח
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 100 גר׳ צנוברים

אופן ההכנה:

אאא

• במג׳מיקס טוחנים את שיני השום
• מוסיפים את החמאה ומעט מלח
• מערבבים היטב יחד עד שהשום נספג בחמאה.
• מעבירים את החמאה לקופסא ולמקרר, עד שהיא מתיצבת
• מחממים תנור ל180 מעלות.
• מניחים את חתיכות הסלמון בתבנית חסינת אש.
• חותכים את החמאה לקוביות ומניחים על הדג, ואז את ענפי הרוזמרין.
• אופים כ-15 דק׳ בלבד.
• בזמן האפיה קולים קלות במחבת את הצנוברים עד הזהבה.
• ומיד כשהדג יוצא מהתנור מפזרים מעליו את הצנוברים.