לחגוג בפיתה: מתכון למעורב ירושלמי
(shutterstock)
אאא

המצרכים למעורב ירושלמי:

  • 3 בצלים גדולים פרוסים
  • 1 חזה עוף שלם חתוך לרצועות
  • 200 גר׳ טחולים
  • 200 גר׳ לבבות
  • 200 גר׳ כבד עוף צלוי
  • 1 כף שטוחה כמון
  • קמצוץ כורכום - לא חובה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן

אופן ההכנה של מעורב ירושלמי:

  • במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצלים עד שקיפות על גבול הזהוב.
  • מוסיפים את החזה עוף ומערבבים.
  • אח"כ מוסיפים את הטחול, הכבד, והלבבות.
  • מערבבים יחד ומבשלים כמה דקות
  • מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב יחד.
  • מבשלים יחד כ6 דק׳ נוספות ומוצאים 
  • מגישים בפיתות ומעל מזלפים טחינה מתובלת.