דייסת תירס עם גרנולה
דייסת תירס עם גרנולה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח תירס
  • 2 כוסות חלב
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 250 גרם גרנולה עם פירות יבשים

אופן הכנת דייסת תירס:

אאא

רגע לפני: לבשל דייסה זה לא רק התפקיד של סבתא: מתכון להכנת דייסת תירס עם שמנת מעל וגרנולת שיבולת שועל ופירות יבשים. מנה מזינה של בריאות לפתוח איתה את היום.

• מרתיחים בסיר את המים, וכשהם חמים מוסיפים את החלב והסוכר.

• כשהנוזלים רותחים, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מנמיכים את הלהבה ככל הניתן, ומבשלים -לא מפסיקים לערבב- במשך 10-15 דקות, עד שעולות בועות, והדייסה מתגבשת ונפרדת מדפנות הסיר (אם הדייסה סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט מים או חלב). מסירים מהאש.

• ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים לדייסה. מערבבים.

אופן ההגשה: יוצקים מהדייסה בקערית הגשה, שמים כף שמנת על כל מנה ומפזרים מעל כמות נדיבה של גרנולה עם פירות יבשים (מתכון נהדר לגרנולה ביתית).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!