אאא

המצרכים לעוף שלם ממולא באורז ותמרים

  • 1 עוף שלם ללא עצמות בכלל
  • 2 כוסות אורז לא מבושל
  • 1 בצל לבן קצוץ ומטוגן
  • מלח
  • פלפל
  • 6 תמרים לחים חתוכים
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות סילאן
  • 5 שיני שום קצוצים
  • 2 כפות פפריקה מעושנת

 

 (צילום: יענקי אריה, עריכה: תהילה זנה)
עוף ממולא באורז ותמרים (צילום: יענקי אריה)
הגדלה

אופן ההכנה של עוף שלם ממולא באורז ותמרים

  • מרתיחים מים בסיר, ומבשלים במידת אל-דנטה את האורז ומסננים.
  • מערבבים את האורז עם בצל, שום, מלח פלפל וסילאן ומוסיפים תמרים.
  • מניחים את העוף על נייר אפיה ומתבלים במלח ופלפל משני צדדיו, מתחילים במילוי בין העור לבשר.
  • ממשיכים למלא מעל עוברים לגלגול מהודק, וסגירה בצדדים
  • בתבנית גבוה ומעט רחבה מניחים את העוף כשהוא מתופה בנייר האפייה.
  • ואופים בתנור שחומם לחום בינוני ל25 דק.
  • מוציאים ומורידים את נייר האפיה.
  • מורחים את העוף בדבש ופפריקה מעושנת ומחזירים לתנור לעוד 45 דק׳
  • יש לצנן מעט לפני הפריסה.

שנה טובה!!