מרק אפונה
מרק אפונה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • חצי חבילת אפונה יבשה מופשרת
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 ליטר מים
  • 2 שיני שום
  • 3 כפיות כורכום
  • 1/2 חבילת כוסברה / פטרוזיליה
  • 1/4 כפית צ'ילי (לאוהבי חריף)

אופן ההכנה:

אאא

• קוצצים גס את הבצל והכוסברה או הפטרוזיליה, וחוצים לשניים את שיני השום.

• מאדים את הבצל: מניחים סיר על אש בינונית-גבוהה, ולאחר שהסיר חם, מוסיפים לתוכו את חתיכות הבצל ומכסים. הבצל מפריש נוזלים מעצמו, ולכן אין צורך להוסיף שמן לסיר. 

• לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים לסיר את האפונה ומתבלים במלח (לפי הטעם), בכורכום ואפשר להוסיף מעט צ'ילי בשביל חריפות פיקנטית, ומטגנים במשך כדקה.

• מוסיפים אתת המים ושיני השום החצויות, מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. 

• כשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים הכל במשך 40 דקות, כשהסיר מכוסה.

• מסירים מן האש, טועמים מעט ומשפרים תיבול אם צריך.

• מעבירים 3/4 מכמות המרק למעבד מזון, מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.

• מחזירים לסיר את המרק, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש בינונית, כדי שיהפוך לסמיך.

אופן ההגשה: חם, לצד כיכר לחם טרייה.