לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם יאהבו
לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה שכולם יאהבו (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 200 גר' סלמון מעושן
  • 5 תפוחי אדמה בקליפה בהירה
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כף מלח
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנת לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה:

אאא

רגע לפני: לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי, אך במתכון הזה הוא משתלב נפלא עם תפוחי האדמה שהילדים לא רק יאהבו, אלא גם ייהנו ויבקשו תוספת. מניסיון • הלביבות מתאימות כארוחה או כנשנוש קליל ובריא.

• קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם דק באמצעות מעבד מזון או פומפייה לתוך קערה.

• קוצצים דק את הבצל ירוק ומעבירים לקערה.

• חותכים לרצועות קצרות את הסלמון ומוסיפים לקערה.

• מתבלים במלח ופלפל לבן, מוסיפים את הביצים (בסדר הזה) ומערבבים היטב הכל יחד.

• מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

• מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק. כאשר השמן חם, מניחים בתוכו כף מהתערובת שבקערה, ובעזרת הכף מעצבים את הלביבה לעיגול אחיד ויפה.

אופן ההגשה: לביבות הסלמון יכולות להיות נשנוש בריא וקליל בין הארוחות או להגיע כהפתעה נחמדה ולא שגרתית בסנדוויץ' בין שני קלחי חסה ופרוסת עגבנייה.

ההמלצה שלי: הגישו לצד שמנת חמוצה וסלט ירקות עשיר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!