מושלמות. עוגיות שוקולד-צ'יפס מתוקות
מושלמות. עוגיות שוקולד-צ'יפס מתוקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 1 כוסות קמח (185 גרם)
  • 115 גרם חמאה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (2 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום (80 גרם)
  • 1/4 כפית מלח (2 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית אבקת וניל (5 גרם)
  • 225 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת עוגיות שוקולד צ'יפס:

אאא

רגע לפני: תמהיל מדויק של פריכות ועסיסיות: מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות, עם טאצ' מתוק-מריר בכל נגיסה, מסוג העוגיות שהאמריקאים מנשנשים לצד כוס חלב קר כקרח או שוקו חם. ויש גם בונוס בריאות סודי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• קוצצים לחתיכות קטנות את השוקולד המריר.

• מעבדים בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה במשך 2 דקות, עד שהיא הופכת לקרם. מוסיפים את הסוכר הלבן והחום והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם חלק.

• מוסיפים לקערת המיקסר את הביצה ואבקת הווניל ומקציפים במהירות נמוכה במשך 15 שניות, עד שהם מתאחדים באופן מלא עם החמאה, הסוכר והמלח.

• מערבבים היטב בקערה נפרדת את הקמח והסודה לשתייה, ומוסיפים אותם לתערובת הנוזלית. ממשיכים להקציף באיטיות עד שכל הקמח משתלב בנוזל הקרמי.

• מצפים 2 תבניות בנייר אפייה, ויוצרים עוגיות מהתערובת: בעזרת כפית או כף (תלוי בגודל הרצוי) מניחים תלולית בצק, ומשטחים מעט. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים על פני התבנית.

• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד להשחמה קלה.

אופן ההגשה: ממתינים 5 דקות שהעוגיות יצטננו לאחר האפייה, ומגישים לצד כוס חלב קר מאוד או שוקו חם.

אם מאחסנים את העוגיות בכלי אטום, יש לצנן אותן 20 דקות לפני. הן נשמרות היטב עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!