מיוחד: בשרים, מרינדות ותיבולים למנגל
(צילום: מורן פינטו)
אאא

פרגיות בר:

10 פרגיות.

4 כפות שמן זית.

מלח גס.

פלפל גרוס.

2 ענפי רוזמרין - מופרד למחטים.

אופן ההכנה:

להשרות את הפרגיות יחד עם כל המרכיבים עד
הצלייה.

פרגיות מתקתקות:

10 פרגיות.

3 כפות שמן.

4 שיני שום כתושות.

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק.

1/2 צרור כוסברה.

1/2 פלפל חריף קצוץ דק - לא חובה.

אופן ההכנה:

להשרות את הפרגיות יחד עם כל המרכיבים עד הצלייה.

במהלך הצלייה מברישים במשרה הנותרת בכדי קבלת קרספיות.

פרגיות בחלב קוקוס:

10 פרגיות.

1 פחית חלב קוקוס.

2 כפיות טנדורי - תערובת תבלינים הודית (או קארי).

אופן ההכנה:

להשרות את הפרגיות יחד עם כל המרכיבים עד הצלייה (לא להיבהל זה יוצא בצבע כתום).

כנפיים בקטשופ:

1 ק"ג כנפיים.

6 כפות קטשופ.

מלח גס.

1 כף תימין מיובש - עדיף טרי.

3 כפות דבש.

אופן ההכנה:

לחצות את הכנפיים לחצי - כך יותר נח לאכילה.

להשרות את כל חומרי המשרה עד לצלייה. במהלך הצלייה ניתן להבריש שוב ברוטב הנותר לקבלת קריספיות.

כנפיים חמוץ מתוק:

1 ק"ג כנפיים.

מלח גס.

3 לימונים.

1 כף דבש.

1 כף שטוחה עלי תימין.

אופן ההכנה:

חוצים את הכנפיים באמצע – כך יותר נח לאכילה.

מניחים בקערה, פורסים את 2 הלימונים ומניחים בקערה, את הלימון הנותר סוחטים מעל.

מוסיפים את יתר החומרים ומשרים היטב עד לצלייה.

קציצות ביתיות:

1 ק"ג בשר בקר או כבש טחון.

2 בצל לבן טחון.

מלח, פלפל גרוס.

1/4 צרור נענע קצוץ.

1 ביצה.

1/2 כוס שמן – עדיף זית.

1/2 צרור כוסברה.

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד (לא חייב).

קורט קינמון.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים היטב ומניחים למנוחה.

בידיים משומנות מכינים קציצות - מעט שטוחות.

מניחים את כל הקציצות לפני הצלייה במגש לנוחות העבודה.

צולים היטב עד להזהבה טובה משני הצדדים.

סטייק אנטריקוט:

מומלץ לתבל רק במלח ופלפל, זה הטעם הכי טוב לבשר עסיסי אמיתי, למי שלא יכול לסבול טעם בשרי מידי ניתן להבריש בזמן הצלייה ברוטב BBQ ביתי או קנוי.

רוטב פסטו:

2 חב' בזיליקום - רק עלים, מלח, פלפל גרוס, 1/2 לימון סחוט, חופן צנוברים, 1 כוס שמן זית, 2 שיני שום.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

במיקסר טוחנים את כל החומרים יחד מלבד השמן זית, ובכל זמן הטחינה מזלפים את השמן למיקסר.

רוטב צ'ימצ'ורי:

1/2 חב' פטרוזיליה, מלח גס, 1/2 חב' בזיליקום, 4 שיני שום, חומץ בלסמי, 1/2 כוס שמן זית, 1 לימון סחוט, 1 פלפל אדום חריף או מתוק.

טוחנים במיקסר את כל החומרים יחד.

רוטב חרדל לסלט או לתיבול חזה עוף:

1/2 כוס שמן, מלח גס,פלפל גרוס, חרדל דיז'ון חלק, 1/2 לימון,2 כפות דבש, 2 שיני שום כתושות, 1/2 חב' כוסברה.

לקינוח ונשנוש: ניתן לשים פירות העונה (בננה,אננס טרי, וכד') על שיפוד וצלות קלות, או מרשמלו.