פרגית עם תפוחים
פרגית עם תפוחים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 פרגיות נקיות
  • 1 כרישה גדולה
  • 4 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית
  • 1/2 כוס מיץ תפוחים
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף חרדל
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת פרגית עם כרישה ותפוחים:

אאא

רגע לפני: מפגש פסגה מפנק בין עוף ותוספות מתקתקות: מנה עיקרית מיוחדת של תבשיל שכבות תפוחים, כרישה ופרגיות בטעם נפלא וריח נהדר - כל מה שאתם צריכים לארוחת החג. מתכון לפרגיות עם כרישה ותפוחים.

• מקלפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפייה.

• פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.

• מחממים שמן בסיר סוטאז רחב, ומטגנים בו את הפרגיות מכל צד במשך 4-5 דקות. מעבירים לצלחת בצד.

• באותו הסיר, מניחים את פרוסות הכרישה ומטגנים אותן עד להזהבה קלה.

• מוסיפים את גרד התפוחים לסיר, מערבבים מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

• מוסיפים את החרדל, ומיץ התפוחים, ומבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה.

• מנמיכים את האש ומניחים את הפרגיות מעל הכרישה והתפוחים שבסיר.

• מבשלים במשך שעה על אש נמוכה וקטנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!