פטריות פריכות במילוי עוף מפתיע
פטריות פריכות במילוי עוף מפתיע (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 15-20 פטריות שמפניון טריות גדולות
  • 500 גרם עוף טחון
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב פסטו
  • 1 כוס פירורי לחם זהובים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כוס בירה לבנה
  • שמן לטיגון

אופן הכנת פטריות פריכות במילוי עוף:

אאא

רגע לפני: מה תגישו לאורחים בחג? מנת אירוח אישית ומיוחדת: מתכון לפטריות פריכות במילוי עוף מפתיע. הרמוניה של טעמים לא שגרתיים שישדרגו לכם את חול המועד.

• קוצצים דק את הבצל הירוק, ומערבבים בקערה יחד עם העוף הטחון.

• מתבלים את הבצל והעוף ברוטב סויה, מלח ופלפל ולשים יחד לתערובת אחידה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.

• חותכים את ה"רגליים" של הפטריות וממלאים אותן בתערובת העוף.

• טורפים בקערה את הביצים, ומוסיפים את הבירה, אבקת המרק ורוטב הפסטו (מתכון נפלא תמצאו כאן) ומערבבים היטב.

• בקערה נוספת שמים את פירורי הלחם.

• מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת.

• טובלים את הפטריות בבלילת הביצים, ואז בקערת הפירורים וכשהשמן חם, מכניסים למחבת ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות.

אופן ההגשה: את הפטריות מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק או רוטב דבש וחרדל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!