קציצות עוף רכות במיוחד לארוחהה מזינה
קציצות עוף רכות במיוחד לארוחהה מזינה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(15 מנות):

  • 1/2 ק”ג עוף טחון מופשר
  • 3 גזרים או 1 דלעת
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מעט אבקת שום
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף רכות במיוחד:

אאא

רגע לפני: זה נשמע כמו מנת ילדים, אך הגדולים יאהבו אותן לא פחות: מתכון לקציצות עוף נימוחות ורכות במיוחד, שמשדכים להן אורז או פירה וסלט ירקות - ואתם מסודרים עם ארוחה מזינה ומשביעה.

• מבשלים את הגזרים או הדלעת בסיר מלא מים במשך 20 דקות, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).

• מרסקים היטב את הגזרים או הדלעת לפירה בקערה.

• מגרדים את הבצל בפומפייה ומוסיפים לקערה, יחד עם העוף הטחון, פירורי הלחם ורסק העגבניות. מתבלים באבקת שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.

• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.

• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן החם, 2 דקות מכל צד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!