מתכון השבוע (צילום: מורן פינטו)
מתכון השבוע (צילום: מורן פינטו)
אאא

מתכון לביצי דג עם גרגירי חומוס: ביצי דג, מכירים? זה לא דבר שקיים בקרקעית הים, זה מאכל טעים ומיוחד.

נלך אל הדייג בעונת ביצי הדג ופשוט נקנה לנו כמות נדיבה לענג את המשפחה בשבת.

אתמול במקרה כשנכנסתי לדייג ולא ממש תכננתי למצוא ביצי דג, פתח הדייג את בטן דג הקרפיון ונגלו לעניי ביצים טריים ומיד ביקשתי לרכושם.

ביצי הקרפיון עדינים ושונים בן זכרים לנקבות, בכל סוג דג ישנם ביצים שונות, מדג קרפיון הן מומלצות וטעימות.

אז השבת נכין מנה קצת שונה אך טעימה נורא.

ביצי דג עם גרגירי חומוס

400 גר' ביצי קרפיון.

2 כוסות חומוס גרגירים מושרה ומבושל.

1/2 זר כוסברה.

3 כפות שמן.

1 לימון סחוט.

1 כף פפריקה מתוקה בשמן.

מלח.

4 שיני שום קצוצות.

אופן ההכנה

בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים בו את שיני השום בעדינות (שימו לב שום נשרף מהר), מוסיפים את החומוס ומערבבים, מוסיפים את המלח והפפריקה, מניחים את ביצי הדג בשלמות ומפזרים מעל את הכוסברה, סוחטים את הלימון מעל ומכסים, מבשלים עד שהביצים משנות את צבעם לורוד.

שבת שלום.